logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton: Po takovém víkendu je těžké být pozitivní

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 21:12

Mercedes před západem singapurského slunce stále pevně věřil, že zabojuje s Maxem Verstappenem o pódiové příčky za Landem Norrisem. Ani Lewis Hamilton, ani George Russell však obhájce titulu nijak nepotrápili. Měli více než dost problémů sami se sebou.

Velká cena Singapuru byla vypsána na 62 kol. Jezdcům dala pořádně zabrat i proto, že vůbec poprvé v historii tohoto závodu nezasahoval safety car, který jezdcům obyčejně umožní vydechnout si. Kromě toho může zkrátit i samotnou velkou cenu, která už nejednou nekončila 62. kolem, ale uplynutím dvouhodinového časového limitu.

Lewis Hamilton s Georgem Russellem závod zvládli, ale po něm se omluvili z mediálních povinností. „Oba utrpěli přehřátí organismu, ale teď už jsou v pohodě,“ ujistil Toto Wolff. „Dali si ledovou koupel a myslím, že to jim trochu pomohlo.“

v

Novináři tak nedostali možnost je vyzpovídat, ale tým alespoň ve své pozávodní tiskové zprávě zveřejnil jejich vyjádření. Ta dokonce ani nezněla, jako by si je vymyslelo PR oddělení, což je běžný případ jistého kanadského závodníka.

„Těžko popsat celou škálu emocí, které cítíte po tak těžkém závodě,“ řekl Lewis Hamilton, který tak přímo navázal na svou vysílačku. „Po takovém víkendu je těžké zůstat pozitivní, ale jsem vám vděčný, kluci.“

Jak poznamenal závodní inženýr Peter Bonnington, Hamiltonovi „zlomila vaz“ strategie. Jako jediný z jezdců vpředu se rozhodl v prvním stintu obout měkké pneumatiky. Kdyby se na startu dostal před Maxe Verstappena, mohlo to dopadnout jinak, ale ne nutně. S Red Bullem totiž nedokázal držet krok, a tak se George Russell ptal dopředu.

„Letos je pro každého zkouškou, ale jedeme naplno, jak umíme. Nepodaří se nám vždy udělat všechno správně a to byl případ i naší dnešní strategie. Během víkendu přijímáme každé rozhodnutí s nejlepšími úmysly, ale někdy to nevyjde. Může to být frustrující, ale jsme v tom spolu,“ uvedl Hamilton.

Před letní přestávkou se zdálo, že Mercedes by mohl pokračovat v útocích na vítězství, ale zejména zlobivá podlaha ho trochu srazila na kolena. „Na posledních pár závodech jsme ztratili formu ve srovnání s lídry, ale tvrdě pracujeme na tom, abychom zjistili důvod.“

„Uděláme, co umíme nejlépe; sjednotíme se jako tým, pustíme se do analýz a před Austinem se opět zkoncentrujeme. Přijdeme tam plní energie, motivovaní a odhodlaní. Je to další příležitost ukázat, co dokážeme, když věci uděláme správně. Snad uděláme krok vpřed i s naším autem,“ neztrácí naději.

Související zprávy

Diskuze