logo F1zpravy.czF1online.sk

Ferrari přiveze do Austinu poslední „drobné“ vylepšení

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:48

Ferrari se po letní přestávce vrátilo na koně. I když tým opouštěl Singapur zklamaný, výkony monopostu v Zandvoortu, Monze a Baku ukázaly, že tým nechává zapomenout na trápení ve střední části sezóny. Scuderii čeká na konvenčnějším okruhu v Austinu důležitá zkouška a pilotům pomůže i poslední balíček vylepšení.

Dámy a pánové v červeném budou se zatajeným dechem sledovat počínání svého týmu v Texasu. Je pravda, že Ferrari v posledních týdnech předvádělo povzbudivou výkonnost, ale šlo o specifické tratě se specifickými požadavky na monoposty. Až v Austinu se definitivně dozvíme, zda inženýři zlepšili svůj stroj v rychlých zatáčkách a zbavili se poskakování.

Dosavadní průběh podzimní části sezóny naznačuje, že Scuderia se vrátila do boje s McLarenem a Red Bullem na špici, ale potvrdí to na každé trati do konce aktuálního ročníku? „Všichni víme, že jsme už začali s vývojem auta na příští sezónu,“ řekl šéf italského týmu Frédéric Vasseur.

„Na další závod se pokusíme přinést drobná vylepšení. Řekl bych, že do Austinu přivezou všichni své poslední upgrady. Pro nás budou poslední a uvidíme, jestli budou poslední i pro ostatní,“ dodal Fred.

Někdy však i drobné zlepšení otevře týmu a jezdcům nové obzory při hledání nastavení. Očekáváme, že i Ferrari zareaguje na „flexibilní kauzu“ z posledních týdnů a drobné vylepšení předního křídla na posledním závodě zaujalo oko nejednoho experta. Jsme velmi zvědaví, jaké srovnání přinese závod v Texasu. „Je to velmi vyrovnané. Pohled na rošt v posledních čtyřech, pěti nebo šesti velkých cenách říká, že každá drobnost může znamenat rozdíl,“ konstatoval Vasseur.

Jeho tým opouštěl Singapur pořádně zklamaný. Tempo Ferrari v nedělním závodě nevypadalo nejhůře, ale špatná kvalifikace zmařila jakékoli naděje. „Celkový výsledek nenaplnil naše očekávání, ale nedělní závod byl dobrý. Měli jsme skvělé tempo a Charles dobře odstartoval. Carlos na tom byl hůře a zůstal trochu zaseknutý,“ konstatoval francouzský manažer.

„Měli jsme však dobré zastávky v boxech a potvrdili jsme zlepšenou práci s pneumatikami z posledních závodů. Nyní s tím můžeme být spokojení. Teď nás čeká krátká přestávka a příprava na posledních šest závodů,“ dodal Vasseur.

Související zprávy

Diskuze