logo F1zpravy.czF1online.sk

Vymítli jsme naše démony, říká Will Joseph

Lando Norris a Will Joseph
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 9. 2024

McLaren si v této sezóně prošel šňůrou nemalých problémů. Ty sahaly od jezdeckých chyb až po provozní stránku. Týmu i jeho pilotům se nedařilo maximalizovat výsledky, přestože jejich monopost měl skvělou rychlost. Nyní McLaren, zdá se, našel dobrou formu a získal momentum. Z Willa Josepha, inženýra Landa Norrise, také sálá nemalá sebedůvěra.

Britský závodník v Singapuru konečně prolomil šňůru nezdařených startů a udržel si první místo až do konce prvního kola. Byla to zřejmě jen otázka času, protože už v Monze i Baku měl Norris vynikající start. Na okruhu Marina Bay si všechno sedlo a Lando při dvou kontaktech se zdí ukázal, že si možná naklonil i pověstnou štěstěnu.

„V továrně jsme zkoumali starty. Cestou do práce tak trochu očekáváte, že objevíte Ameriku,“ řekl v podcastu F1 Nation Will Joseph. „Nakonec však zjistíte, že to není tak špatné, jak to všichni vykreslují. Jsou to věci, o kterých nemusíme mluvit. Jen jsme si udělali naši práci.“

„Myslím si, že jsme viděli náznaky pokroku již v Nizozemsku. Byl to pro nás strašně dobrý závod. Podle mě bylo na Singapuru nejkrásnější, že jsme byli velmi silní v průběhu celého víkendu, který pro nás neměl být úplně nejlepší. Vymítli jsme některé naše démony,“ vzkázal spokojeně Joseph.

To je pro tým nejdůležitější zejména z hlediska sebedůvěry. Právě ta ve finále může rozhodnout o klíčových bodových ziscích. „Lidé už nemohou říci, že se nedostaneme z první zatáčky nebo že nedokážeme obkroužit v čele první kolo. Vedli jsme od startu do cíle a neudělali jsme chybu,“ vzkázal všem pochybovačům Joseph.

McLaren zvítězil v Singapuru dominantním způsobem. Norris porazil velkým rozdílem všechny včetně svého týmového kolegy – tomu ještě pořádně „naložil“ i v kvalifikaci. Podle jeho inženýra však všechny na boxové zdi překvapilo, jak dominantní byl monopost MCL38 v Singapuru.

„Lando byl neuvěřitelný. Trochu jsme tušili, že to může skončit jen dvěma způsoby. Od začátku závodu však začalo být jasné, že na to můžeme zatlačit a vypracovat si náskok. Nemyslím si, že někdo z nás očekával takový náskok. Nejprve jsme ho navýšili za hranici pro výjezd safety caru a nakonec jsme měli náskok celého pit stopu. Měli jsme fenomenální tempo,“ vzkázal nadšeně Joseph.

Související zprávy

Diskuze