logo F1zpravy.czF1online.sk

Colapinto opouštěl Singapur zklamaný: Udělali jsme hromadu chyb

Franco Colapinto pred Carlosom Sainzom po štarte VC Singapuru 2024
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:16

Franco Colapinto odjel ve Formuli 1 jen tři velké ceny, ale i za tak krátkou dobu zanechal hlubokou stopu. Argentinský závodník má za sebou tři téměř dokonalé víkendy. I když bodoval „jen“ jednou, v ostatních dvou případech byl k bodům velmi blízko. Platilo to i o Velké ceně Singapuru, kterou Franco dokončil na jedenáctém místě. Nebyl s ním ovšem ani trochu spokojený.

Pilot Williamsu měl vynikající start. I když se to Carlosovi Sainzovi a Alexovi Albonovi nelíbilo, jeho manévr v první zatáčce byl stoprocentně legitimní. Williams však následně nenačasoval přezutí pneumatik nejlépe a Colapinto spadl za Sergia Péreze na jedenácté místo. I když to rozhodně není nejhorší výsledek, argentinský mladík nebyl po závodě spokojený.

„Není to jednoduché pomyšlení, že jsme po takovom úsilí skončili bez bodu,“ konstatoval Franco po neděli v Singapuru. „Byl to slušný závod, ale udělali jsme nějaké chyby a ty nám zabránily na cestě za bodovaným umístěním.“

„Potřebujeme být perfektní a dnes jsme perfektní nebyli. Myslím si, že právě proto jsme neskončili na bodech. Zastavili jsme příliš pozdě a tím jsme ztratili pozici na trati. Během závodu jsme dobře manažovali pneumatiky, ale trochu jsem se trápil po fyzické stránce, což mě také limitovalo. Jedenácté místo je celkově slušný výsledek a na tomto pozitivním závodě můžeme stavět,“ konstatoval Colapinto.

Právě fyzická stránka je v případě nováčků jako Franco vždy otázkou. Piloti Mercedesu se například po závodě nezúčastnili mediálních povinností kvůli přehřátí organismu. Pro Colapinta to byl jen třetí závod, ale dokázal být konkurenceschopný od začátku do konce. „Bylo to opravdu náročné, bylo velmi vlhko a horko. Nemůžete si odpočinout, nejsou zde žádné rovinky,“ přiznal argentinský mladík.

Při hodnocení výsledku zněl naštvaně, ale celkově se neměl za co stydět. Singapur je fyzicky nejnáročnější víkend v kalendáři a Franco odjel pouze svůj třetí závod v kariéře. Jedenácté místo na okruhu Marina Bay by každý nováček v týmu středu pole bral všemi deseti. Svému svěřenci to připomněl i šéf Williamsu James Vowles.

„Je to naše chyba, že jsme nezískali body,“ vzal anglický inženýr selhání na tým. „Jsem na Franca neuvěřitelně hrdý a uvidíte, že se ještě zlepší. Byl to těžký závod a je trochu dehydrovaný, ale je v pořádku. Stojí na nohou, usmívá se a je šťastný.“

Související zprávy

Diskuze