logo F1zpravy.czF1online.sk

Mohlo by být Ferrari černé? Nebudu na to tlačit tak brzy, reagoval Hamilton

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2024

Odchod Lewise Hamiltona z Mercedesu už přináší první důsledky. Jeho tým přestává na sociálních sítích sledovat účty, které jsou nějakým způsobem napojeny na sedminásobného mistra světa, zatímco ten před novináři působí dojmem, jako kdyby mu nedostatečné výkony Mercedesu už ani neležely na srdci. Projevuje se to i ve stále častějších otázkách novinářů na jeho blížící se přestup do Ferrari.

Lewis Hamilton po více než desetiletí změní tým. Na přelomu ledna a února se oficiálně upsal Ferrari na dva roky. Vyvolalo to takové bouřlivé reakce, že někteří by nejraději přeskočili sezónu 2024 a rovnou se vrhli na rok 2025. Jak ale bude vypadat a fungovat spojení sedminásobného šampiona a Ferrari?

Rozhodně půjde o střet kultur. Britský pilot v italském týmu není úplně běžný úkaz. Naposledy zde působil výmluvný Severní Ir Eddie Irvine, před ním Nigel Mansell a před ním ještě v roce 1968 Derek Bell. Všichni tři přitom měli nějaký problém s kulturou či poměry v Maranellu. Na druhé straně, takového Petra Collinse v 50. letech si Enzo Ferrari zamiloval.

Asi je nevyhnutelné, že Lewis Hamilton s sebou přinese do Ferrari něco, na co v Itálii nejsou zvyklí. Hodně se mluví i o jeho aktivitách v oblasti občanského aktivismu. Mercedes mu v tomto směru dokonale vyhověl, ale ve Ferrari panují diametrálně odlišné poměry. Sedminásobný šampion však už naznačil, že jeho, jak ji sám nazval, „práce na změně“ se ve Ferrari projeví spíše mimo trať.

Na otázku, zda v příští sezóně požádá Ferrari o černé auto, Hamilton odpověděl: „Už nějaký čas jsem nejezdil s černým monopostem, takže na to nebudu tlačit tak brzy. Takže ne, černé auto nežádám.“

Lewis ale dal najevo, že jeho práce v této oblasti bude pokračovat i v červené kombinéze. „Určitě jsme si povídali o práci na změně. John Elkann a tým se věnují dobročinnosti, takže budeme velmi úzce spolupracovat s Mission 44 a s jejich projekty, které mají za cíl pozitivní změnu,“ prohlásil Hamilton, který na závěr připomněl, jak důležité je pokračovat v práci směrem do budoucna.

„Myslím si, že v našem sportu nadále musíme dělat víc, ale i navenek potřebujeme dělat spoustu věcí společně. Velmi se na to těším,“ dodal Lewis.

Související zprávy

Diskuze