logo F1zpravy.czF1online.sk

Hülkenberg opět zářil: Nezajímalo mě, že za mnou byl Red Bull

Nico Hülkenberg a Sergio Pérez
© X/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 9. 2024

Při vítězství Landa Norrise, loučení Daniela Ricciarda, selhání Ferrari, dalším skvělém výkonu Franca Colapinta a mnoha dalších příbězích VC Singapuru jsme jakoby zcela zapomněli na jiného nenápadného nedělního hrdinu. Nico Hülkenberg pokračuje ve fantastických výkonech a po poněkud školáckém zaváhání v Baku se na okruhu Marina Bay opět vrátil do popředí středu pole.

Možná jste viděli, jak Hulk v Baku zaváhal. Ředitelství závodu po nehodě Carlose Sainze a Sergia Péreze trvalo dobrou minutu, než aktivovalo virtuální safety car. Za vraky Red Bullu a Ferrari v předposledním kole ještě svítila zelená, když kolem pilota Haasu projeli Lewis Hamilton a Oliver Bearman.

Hülkenberg takto spadl z deváté příčky na jedenáctou a z jeho týmového kolegy se stal hrdina. Mimochodem, FIA na setkání s jezdci v Singapuru přiznala, že aktivace VSC trvala příliš dlouho a taková chyba se už nesmí opakovat, ale Nicovi to už v tu chvíli nebylo nic platné.

Německý závodník se však dokonale revanšoval v Singapuru, když zajel vynikající kvalifikaci a opět se pohyboval na čele středu pole. Teoreticky byl Hülkenberg ve hře o osmé místo, ale Aston Martin s Fernandem Alonsem se úspěšně pokusili o undercut. Nico tak získal „jen“ dva body za deváté místo, ale to mu příliš nevadilo.

„Jsem rád za body, protože na konci dne záleží jen na nich,“ řekl po závodě Nico Hülkenberg. „Musíme prozkoumat pár strategických okolností. Kromě toho jsme však měli čistý závod, ne moc rušný, ale dost stresující, protože jsem za sebou držel Red Bull celý druhý stint. Dokázali jsme to dovézt domů a je to pro mě trochu satisfakce za Baku.“

Na margo toho, že za sebou udržel mnohem silnější Red Bull, Hulk řekl, že to nebylo poprvé v této sezóně. „Tuším, že jsme se letos několikrát pohybovali kolem Péreze. Nepodařilo se nám to poprvé,“ řekl Hülkenberg.

„V kvalifikaci jsme se dostali do dobré pozice, což bylo také klíčové. Měl jsem dobrý start a čistý závod. Je mi jedno, jestli mám za sebou Red Bull, nebo kohokoli jiného, ​​důležité jsou jen body,“ dodal Hulk.

Haas se tím opět přiblížil k týmu RB na šestém místě Poháru konstruktérů. Americká stáj momentálně ztrácí už jen tři body. V posledních měsících se forma italského týmu propadala; naopak, Haas se neustále zlepšuje, i když bodový příspěvek Hülkenberga je mnohem vyšší než ten Magnussenův.

„Každý v týmu je podle mě přesvědčen, že můžeme bojovat s RB. Bodovali jsme i minulý týden a šest závodů před koncem je všechno otevřené. Samozřejmě, nedají nám nic zadarmo a pokusí se zabojovat,“ konstatoval německý závodník.

„Máme před sebou přestávku a pak nás čekají tři velké ceny za tři týdny. Opravdu se na to těším a pravděpodobně jde o mou oblíbenou část sezóny. V závodech jsme konkurenceschopní a do Austinu chystáme další vylepšení. Následující okruhy by nám měly vyhovovat a já doufám, že získáme dalších pár bodů,“ dodal Hülkenberg.

Související zprávy

Diskuze