logo F1zpravy.czF1online.sk

Rosberg nechápe Norrisovy chyby: Verstappen nebo Hamilton je nedělají

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:06

Chybělo doslova pár centimetrů a diskuse po Velké ceně Singapuru by se nesla ve zcela odlišném duchu. Lando Norris vyhrál závod dominantním způsobem, ale ve dvou případech se musel „přebalit“. Stačilo pár centimetrů a nyní bychom znovu diskutovali o tom, zda má britský závodník potenciál mistra světa.

Tuto otázku po závodě vznesl i Nico Rosberg. Jistě, Singapur je městský okruh a fyzicky nesmírně náročný, ale v boji o titul si takové ztráty nemůžete dovolit. O Norrisových chybách a údajném nedostatku „instinktu zabijáka“ se toho v této sezóně napsalo už více než dost, ale po kontaktech se singapurskými zdmi byl blízko k mnohem závažnějším otázkám.

„Trochu jsem nechápal, co se tam dělo, když dvakrát trefil zeď,“ řekl v podcastu televize Sky mistr světa z roku 2016 Nico Rosberg. „Oba kontakty byly dost tvrdé a téměř ukončily jeho závod. Měl štěstí, že nevypadl.“

„Ve vlásence se ocitl kilometry mimo trať. Brzdil pozdě, ale ne o trochu pozdě, byl úplně mimo brzdný bod. Ve druhém případě trefil zeď stejně jako loni George Russell, když vypadl v posledním kole závodu. Možná jste si toho nevšimli, ale mimo trať se ocitl také, když předjížděl o kolo pomalejší Williams. Byly to tři velmi zvláštní okamžiky,“ konstatoval Rosberg.

Nemusíme připomínat, že Lando už nesmí ztratit ani bod. V posledních týdnech úspěšně dotahuje Verstappena na čele šampionátu. I když podle mnohých měl posbírat mnohem více bodů, dokázal se přiblížit. Bojuje však s nesmírně spolehlivým a téměř bezchybným jezdcem. Když chcete někoho takového porazit, musíte být stejně spolehliví a bezchybní.

„Nevzpomínám si, že bych já, Lewis Hamilton nebo Max Verstappen udělali tři tak velké chyby ve vedení závodu a s třicetisekundovým náskokem na soupeře. Bylo to trochu zvláštní,“ míní Rosberg.

„Vím, že Singapur je náročný na koncentraci a také na fyzičku, ale nechápu, co je za tolika malými chybami. Víme, že Lando je zvykne dělat vždy a všude. Musí to napravit, chce-li bojovat o titul,“ dodal bývalý závodník.

Související zprávy

Diskuze