logo F1zpravy.czF1online.sk

Piastri více získat nemohl: Za Mercedesy jsme ztratili příliš mnoho času

Oscar Piastri
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerldnes 20:31

I když McLaren vybojoval v Singapuru první a třetí místo, nemůže říci, že tento víkend naprosto maximalizoval. Dokázal sice navýšit náskok v Poháru konstruktérů, v jezdeckém šampionátu však Lando Norris stáhl Maxe Verstappena „jen“ o sedm bodů. Jeho týmový kolega totiž na Nizozemce neměl nárok.

Při pohledu na tempo Landa Norrise a na to, co Oscar Piastri předváděl na tvrdé směsi, je na stole otázka, zda McLaren nepromarnil unikátní šanci na double. V takovém případě by si Norris pomohl oproti Verstappenovi ještě výrazněji.

Oscar Piastri však zřejmě v závodě dosáhl svého maxima, když startoval až pátý. „Po sobotě bylo cílem pódium. Při tom, kolik jsem v prvním stintu ztratil za Mercedesy času, bylo třetí místo opravdu dnešním maximem. Proto odcházím relativně spokojen, i když bych určitě raději seděl na místě pro vítěze,“ prohlásil australský pilot.

Pilot McLarenu si dobře uvědomuje, že pokud chce pomýšlet na zopakování vítězství z Maďarska či Ázerbájdžánu, potřebuje špičkové výkony během celého víkendu. „Tohle byla pro mě limitace škod poté, co mi nevyšla kvalifikace. Hodně jsem se tento víkend naučil a i když výsledek nebyl nejlepší, maximalizovali jsme bodový zisk. Tyto poznatky mi mohou pomoci i pro příští sezónu.“

Britský tým s Piastrim natáhl úvodní stint na střední směsi až do 39. kola. Piastri se sice nedočkal safety caru, získal však výhodu čerstvějších pneumatik oproti oběma Mercedesům, přes které se dostal pěknými manévry po vnější straně.

„Poslední kola na střední směsi už byla těžká, ale pak jsem získal dobrou výhodu oproti Mercedesům. Dříve jsem za nimi jezdil ve špinavém vzduchu, což bylo těžké, ale čím déle jsem vydržel venku, tím více příležitostí se mi otevíralo. Věděl jsem, že se později určitě dostanu do hry, a to se přesně stalo. Pokud by přišel safety car, mohl jsem vytěžit ještě víc. I tak nám to ale vyšlo dobře,“ uzavřel australský pilot.

Související zprávy

Diskuze