logo F1zpravy.czF1online.sk

Noční můra a hotová katastrofa, zhodnotil svou neděli Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:25

Sergio Pérez nepotvrdil své obrození z Velké ceny Ázerbájdžánu. Mexický závodník opět pokazil kvalifikaci a na takové trati to znamená výrazné zkomplikování nadějí na dobrý výsledek. Checovi vyšel start a na konci prvního kola držel desáté místo. Tehdy ho ani nenapadlo, že se po zbývajících 61 kol neposune o jedinou příčku výše.

Jeden bod a souboje s Nicem Hülkenbergem a Francem Colapintem nejsou v souladu s představou Sergia Péreze o dokonalém dni. Jeho tým opět ztratil na McLaren kvantum bodů a v tuto chvíli se zdá, že šance na obhajobu Poháru konstruktérů se přesouvají do teoretické roviny. Max Verstappen dokázal v Singapuru maximalizovat výsledek, ale Sergio Pérez se k podobnému výkonu ani nepřiblížil.

„Bohužel, dnes jsme nedokázali maximalizovat náš výsledek. Škoda, ale je čas dívat se dopředu a na zbytek sezóny, protože dnešek byl hotovou noční můrou a katastrofou. Velmi jsem se trápil s vyvážením,“ řekl po závodě Sergio Pérez pro televizi Sky.

„Čekali jsme na safety car, ale bohužel při zpětném pohledu jsme náš první stint pravděpodobně natáhli až příliš. To znamenalo, že jsme ztratili nějaké pozice,“ dodal Pérez.

Red Bull nyní potřebuje zareagovat a dostat se z problémů. Mexičan v Baku naznačil solidní formu, ale v Singapuru měl opět problémy. Souboj s McLarenem v Poháru konstruktérů se zdá být v tuto chvíli ztracen, ale ani Checo se nechce vzdát naděje na lepší zítřky. „Potřebujeme kvalitní upgrade a myslím si, že nadcházející okruhy by nám měly více vyhovovat. Doufejme tedy, že do dalších závodů budeme mít lepší balíček,“ uzavřel Pérez svůj rozhovor pro televizi Sky.

Ani před mikrofonem F1 TV nebyl o nic výmluvnější. Už na první pohled je jasné, že na Mexičanově závodě není co hodnotit. Checo se jen pozastavil nad tím, že možná kdyby tým zvolil odlišnou strategii, mohla jeho neděle vypadat o něco pozitivněji.

„Při pohledu na Carlose a jeho výsledek je to pro nás možná trochu promarněná příležitost. Asi jsme mohli udělat větší progres a udělat undercut na více jezdců. Skončili jsme však za Nicem, který měl přibližně stejně staré pneumatiky, a tím náš závod v podstatě skončil,“ prohlásil Pérez.

„Byla to hotová katastrofa. Měli jsme dobré první kolo a posunuli jsme se na desáté místo, ale tam jsme také skončili. Je to opravdu škoda,“ dodal frustrovaně mexický závodník.

Související zprávy

Diskuze