logo F1zpravy.czF1online.sk

Piastri si bouchá hlavu o zeď, v kvalifikaci mohl sekundovat Norrisovi

Oscar Piastri
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 21:50

Oscar Piastri dokáže být velmi silným soupeřem Landu Norrisovi, ale ještě mu chybí potřebná konzistentnost. Ukázalo se to i v singapurské kvalifikaci, ve které předvedl kolísavou výkonnost. Australan nebyl se sebou spokojený, protože se dopustil řady chyb.

Ve třetí části kvalifikace neměl nikdo tak dobré podmínky jako Oscar Piastri. Mezi jezdci top týmů byl jediný, kdo měl na zisk pole position dva pokusy. Ten první stihl ještě před nehodou Carlose Sainze, a druhý absolvoval spolu s ostatními před šachovnicovou vlajkou.

Na svého týmového kolegu ztratil pár setin vteřiny v prvních dvou sektorech, a tak mohl pomýšlet na zisk pole position. Ve třetím sektoru to však byla hotová pohroma; za Norrisem zde zaostal o téměř čtyři desetiny.

Oscar Piastri se nechtěl vymlouvat na to, že by měl jako první pilot ve vláčku nejhorší podmínky na trati. „Ne, myslím si, že je to na mém tričku. V posledním sektoru jsem podal k ničemu výkon a ztratil jsem hodně času. Je to škoda, protože moje kolo až do toho bodu vypadalo dobře. Jsem velmi zklamaný a frustrovaný.“

„Během kvalifikace jsem se cítil komfortně, jen jsem udělal příliš mnoho chyb, což je frustrující,“ poznamenal Australan s tím, že všechno se vyvíjelo dobře, ale zlomilo se to v posledních dvou zatáčkách. Kdyby je zvládl a ve třetím sektoru se vyrovnal svému předchozímu pokusu, skončil by druhý se ztrátou 0,052 sekundy.

„Naše auto mělo celý víkend rychlost. Chvíli mi trvalo, než jsem ji odemkl, ale cítil jsem, že v kvalifikaci držím krok. O to větší frustrace se ve mně hromadí,“ vyzpovídal se.

Piastri tak v neděli nebude moci počítat s vítězstvím, ale mohl by se pokusit dostat před Maxe Verstappena a tím vrátit Norrisovi půjčené z Baku. „Nepředbíhá se tady lehce. Uvidíme, co se s tím bude dát dělat, ale kvalifikovat se tak daleko vzadu mi to vůbec neusnadní.“

Související zprávy

Diskuze