logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen je s druhým místem spokojen: Papírově je to pro nás nejhorší okruh v sezóně

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 20:27

Sobotní rozhovory s Maxem Verstappenem neprobíhaly standardně. Tiskovou konferenci bojkotoval, a tak si s reportéry promluvil až venku před kancelářemi FIA. Připomínalo to záběry z 80. či 90. let, kdy se novináři v padoku vždy shlukli kolem největších hvězd.

Přestože vše probíhalo netradičně, každý dostal prostor na otázku a my jsme dostali také reakce na to, jak probíhala sobota z pohledu Maxe Verstappena. Holanďan byl rád. „Jsem velmi šťastný, protože včera jsme byli ztraceni. Auto bylo strašně pomalé. Nejezdilo se v něm špatně, jen bylo pomalé.“

„Dnes jsme udělali mnoho změn na autě. Nepanikařili jsme, jen jsme se snažili hledat řešení, která jsme i našli,“ poznamenal obhájce titulu a pochválil své inženýry a mechaniky. „Víme, že na městských okruzích máme jistý handicap, ale snažíme se s ním co nejlépe vypořádat. V kvalifikaci to docela dobře vyšlo. Stále nám chybí ten poslední kousek, který bychom z auta mohli vyždímat, ale to je náš současný handicap. Na papíře je to pro nás nejhorší okruh sezóny. Stojím však v první řadě, co beru.“

Verstappen si pochvaloval, že v zatáčkách na to mohl víc přitlačit než v pátek. Už ve třetím tréninku bylo patrné pozitivní náznaky, ale první řadu v Red Bullu stejně nečekali. Sobota dopadla víc než dobře.

Lépe v podstatě ani nemohla, přestože první pokus ve třetí části kvalifikace mu FIA automaticky vymazala, když se na trati objevily dvojité žluté vlajky. Naštěstí pro Nizozemce před jejich vyvěšením mírně zvolnil, takže se vyhnul případnému trestu. Kromě toho nemusí litovat, že o své kolo přišel, protože na konci Q3 jej ještě dokázal překonat a získal druhou příčku.

V neděli se však nehodlá spokojit s druhým místem. „Já chci vyhrát, chci zacílit na vítězství. Pokud uvidím nějakou příležitost, chopím se jí, ale obecně je třeba sbírat body na každém závodě,“ zkušeně myslí na šampionát.

„Celý víkend jsme však výrazně ztráceli a McLaren létal, zejména Lando. Velmi snadno se mohlo stát, že bude mít první místo a já desáté. Je velmi fajn, že s Landem stojím v první řadě. Když uvidíme nějaké šance, pokusíme se je proměnit, ale čeká nás ještě dlouhá sezóna a hodně závodů. Musíme podávat dobré výkony,“ uvědomuje si.

O výsledku VC Singapuru mohou rozhodnout již první metry po zhasnutí červených světel. Pokud by se Red Bull dostal na čelo, výrazně by si tím pomohl, protože porazit McLaren na volné trati bude komplikované. „McLaren je v závodě rychlý. Je rychlý v kvalifikaci i v závodě, ať je teplo, zima, prší, zkrátka vždy je vpředu. Bude to tvrdá bitva. V první řadě doufám, že si udržím druhé místo, protože levá strana bývá na startu dost kluzká, ale to uvidíme v neděli.“

Související zprávy

Diskuze