logo F1zpravy.czF1online.sk

Soupeři jsou blíže, než by se mi líbilo, přiznal Norris

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 20:26

Lando Norris vydal po nezdařených víkendech v Monze a Baku jednoznačné stanovisko, když ovládl možná nejnáročnější kvalifikaci v sezóně a s velkým přehledem porazil i týmového kolegu Oscara Piastriho. Pro titulové naděje britského závodníka není ideální, že po jeho boku stojí Max Verstappen, ale stejně má v neděli před sebou jednoznačnou misi.

Ať už v závodě skončí Max Verstappen jakkoli, Lando Norris musí vyhrát. I když se předpokládalo, že Singapur představuje velkou šanci na výraznější stažení náskoku v boji o titul, nizozemský závodník zdařilou kvalifikací zahájil minimalizaci škod tím nejlepším možným způsobem.

Norris se však nemůže dívat za sebe. V neděli má před sebou volnou trať, může určovat tempo, má pravděpodobně nejrychlejší vůz a 25 bodů potřebuje jako sůl. „V závodním tempu jsme byli velmi dobří celý víkend a mám dost velkou sebedůvěru,“ přiznal Lando po skončení kvalifikace.

„Ostatní se však, očividně, dotáhli a hlavně Max se ve srovnání se včerejškem velmi zlepšil. Stejně to platí i o Mercedesu, který zajel velmi rychlé časy v Q2. Soupeři jsou blíže, než by se mi líbilo, například ve srovnání s třetím tréninkem. Jsem však přesvědčen, že auto je dobré v kvalifikačním i závodním tempu,“ konstatoval Norris, který na otázku, zda by mu mohla ztížit život čtvrtá DRS zóna v Singapuru, odpověděl prostým: „Ne.“

Přitom nešlo o nejlepší kvalifikační kolo v kariéře britského závodníka. Po nehodě Carlose Sainze se všichni piloti ocitli poněkud pod tlakem. Lando měl jen jeden pokus a i když to nebylo jeho životní kolo, na pole position mu stačilo, což je v Singapuru nesmírně důležité.

„Ne, kolo nebylo zvlášť dobré. Na této trati je obtížné udělat vše správně v jediném kole. V prvním sektoru jsem trochu ztratil, takže jsem ve druhém musel zatlačit,“ konstatoval Norris.

„Beztak to ale skončilo dobře. Celý víkend jsme vypadali dobře, ačkoli jsme se nedokázali výrazně zlepšit mezi tréninky a kvalifikací. Našli jsme kvalitní nastavení, drželi se ho a následně se nám nepodařilo moc zlepšit. Ve srovnání s třetím tréninkem jsme zrychlili jen o trochu. Možná jsem tedy čekal větší zlepšení v Q1, Q2 a Q3. Stále však platí, že auto bylo po celý víkend úžasné,“ dodal Lando.

Související zprávy

Diskuze