logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton bude v neděli startovat z boxové uličky

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala15. 9. 2024

Pořadí na startovním roštu v Ázerbájdžánu se opět mění. Mercedes se rozhodl využít nezdařené kvalifikace, Lewisu Hamiltonovi nasadit novou pohonnou jednotku a změnit nastavení na jeho monopostu, což ho odsuzuje ke startu z boxové uličky.

Sedminásobný šampion v kvalifikaci vybojoval sedmé místo, ale nebylo na něm vidět ani náznak spokojenosti. Věřil, že se svým Mercedesem se mohl dostat do nejlepší trojky, takže nad konečným výsledkem nemohl jásat. Kromě toho je vpředu dvojice jezdců Ferrari a zejména ázerbájdžánský specialista Charles Leclerc, který bude velmi silným soupeřem v boji o vítězství.

Stříbrné šípy se tak ze špatné situace pokusí vytěžit maximum. Aby na následujících velkých cenách byl Lewis Hamilton „v plné polní“, dostane kompletně novou pohonnou jednotku. Výměna motoru by znamenala ztrátu míst na startovním roštu.

Inženýři Mercedesu se však rozhodli změnit také nastavení závěsů a odpružení na monopostu, což je již porušením pravidel parc fermé. Lewis Hamilton tak v době zhasnutí červených světel bude stát v boxové uličce.

To je dobrou zprávou pro McLaren. Lando Norris tak nebude startovat ani ze šestnáctého, ale už z patnáctého místa.

Související zprávy

Diskuze