logo F1zpravy.czF1online.sk

S velkou ztrátou zápasí i Red Bull: Jsme o sekundu pozadu

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 18:36

I když FIA nakonec v kauze flexibilního zadního křídla dala Red Bullu za pravdu, náladu v táboře tohoto týmu dost pokazila forma monopostu RB20 v pátečních trénincích. Nikdo od „červených býků“ neočekával na okruhu Marina Bay zázraky, ale ztráta na McLaren a Ferrari byla větší, než jsme čekali. Očividně i samotný tým si myslel, že na tom bude lépe.

Maxu Verstappenovi nebylo před mikrofony médií příliš do řeči. V první řadě jde o páteční tréninky, ze kterých je těžké cokoliv vyvozovat, ale zároveň mu první den v Singapuru nepřinesl mnoho radosti. Oba piloti tohoto týmu, zdá se, na nejlepší dost ztráceli. V tuto chvíli to tedy vypadá na další bodové ztráty v souboji s McLarenem a Ferrari.

„Bylo to náročné,“ zhodnotil svůj den nizozemský závodník. „Nemáme takovou přilnavost, jakou bychom chtěli, takže jsme klouzali mnohem víc než obvykle. To nám způsobilo problémy zejména ve druhém tréninku, který pro nás nebyl moc pozitivní.“

Více se nerozmluvil ani při otázce, zda Red Bullu způsobují problémy hrboly a obrubníky, což bylo v případě tohoto týmu důležité téma zvláště na začátku sezóny. Podle Verstappena však nehrály tyto aspekty tak podstatnou roli. „Pokud mám být upřímný, není to až takový problém, jde spíše o přilnavost obecně. Musíme se podívat na data a zjistit, jestli dokážeme optimalizovat výkonnost vozu a pneumatik před kvalifikací,“ řekl Max.

Ještě dostal otázku ke kauze flexibilního zadního křídla McLarenu. I když tým se stížnostmi uspěl, jeho pilot to zhodnotil prostým: „Bez komentáře.“

Pérez: Jsme o sekundu pozadu

Problémy Red Bullu potvrdil také jeho týmový kolega Sergio Pérez. Ten v Baku naznačil zlepšení formy a historicky se mu dařilo i na okruhu v Singapuru. Momentálně však podle vlastních slov nemá v rukou nástroj, se kterým by mohl zazářit. Ztráta na Ferrari a McLaren je prý propastná.

„Myslím si, že před druhým tréninkem jsme se o trošku zlepšili, ale vyvážení není ani zdaleka optimální. Je dost náročné poskládat kolo dohromady, takže v současnosti to nevypadá dobře,“ přiznal po skončení pátečních tréninků Sergio Pérez.

„Nemyslím si, že jsme očekávali podobnou formu jako loni; podle mě nás to překvapilo. V noci nás rozhodně čeká nějaká práce, protože dost zaostáváme. Jsme o téměř sekundu pozadu, takže potřebujeme dost velkou změnu, pokud se chceme posunout. Uvidíme, co se nám povede,“ dodal mexický závodník.

Související zprávy

Diskuze