logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris: Lidé říkají nesmysly, na volantu mi svítila žlutá vlajka

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:21

Pro Landa Norrise může být sezóna 2024 splněným snem. Britský závodník je nadále ve hře o titul, ale zároveň si v průběhu roku prošel nejednou náročnou zkouškou. Mnozí zpochybňují jeho psychickou odolnost, zvládání interní politiky a nově i jeho zrak. To poslední vedlo Landa k dost naštvané reakci.

Britský závodník skončil v sobotní kvalifikaci na sedmnáctém místě po nešťastných žlutých vlajkách v závěru Q1. Je velmi sporné, zda v daném místě měli maršálové mávat žlutou – podle Andrey Stelly rozhodně ne. Odborníci i fanoušci však na palubních záběrech marně hledali žlutou vlajku a někteří rychle dospěli k názoru, že Norris si v nájezdu do šestnácté zatáčky zaměnil bílou vlajku za žlutou.

Inu, tato teorie je mylná, ačkoli se musíme spoléhat v podstatě jen na slova zástupců McLarenu. Andrea Stella byl po kvalifikaci pořádně rozzlobený a bouchal na dveře ředitelství závodu. Pomalu jedoucí Esteban Ocon zmátl maršály ti na pár vteřin mávali žlutou vlajkou, ačkoli to asi nebylo nutné.

Teorie s bílou vlajkou a další náznak kritiky na adresu Norrise, který se v posledních týdnech musel vyrovnávat se vším možným, britského závodníka dost rozzlobila. „Myslím si, že to byla ta nejneférovější věc, jaká se stala za dlouhou dobu,“ řekl Norris o žlutých vlajkách v závěru Q1.

„Ano, vyjel jsem mimo trať, ale pak se objevily žluté vlajky, které jste nemohli vidět. Všichni začali povídat o bílých vlajkách a podobných nesmyslech. Oni však nemohou vidět můj palubní displej, na kterém se objevily žluté vlajky. Spousta lidí vypráví nesmysly, ale já jsem opravdu musel zpomalit a to mě připravilo o moji šanci,“ řekl rozzlobeně Norris.

V neděli se mu podařilo minimalizovat ztráty a dokonce stáhnout další tři body na Maxe Verstappena. Při pohledu na vítězství Oscara Piastriho a rychlost McLarenu v Baku se však nabízí otázka, co by bylo, nebýt situace ze závěru Q1.

„Po sobotě jsme jako tým nebyli spokojeni, protože jsme mohli mít dvě auta tam vpředu. Když se podíváme na Oscarův výsledek, víme, že oba naše monoposty se mohly dostat úplně na čelo,“ řekl Norris.

„Rádi vidíme, že máme větší potenciál. Nemyslím si, že jsme spokojeni s víkendem, protože toužíme po dokonalosti a tento víkend nebyl dokonalý. Když se však podíváte na neděli a naši realizaci závodu, myslím si, že všichni mohou být velmi spokojeni,“ dodal Lando.

Související zprávy

Diskuze