logo F1zpravy.czF1online.sk

Kvalifikační trápení Hamiltona pokračuje: Stejná sobota jako vždy

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 9. 2024

Lewis Hamilton byl po pátku plný naděje, ale po sobotě je zklamaný a frustrovaný. Je to další emocionální horská dráha pro sedminásobného šampiona, který opět nenašel způsob, jak v kvalifikaci „zapnout“ pneumatiky Pirelli a opět podlehl týmovému kolegovi.

Výmluvná byla Lewisova vysílačka, když se svého inženýra Petera Bonningtona ptal na ztrátu. „No tak, kluci, zvedněme ty teploty,“ vzkázal nakonec Mercedesu. Mluvil samozřejmě o teplotách pneumatik, které opět zhatily snažení sedminásobného šampiona. Tomu po skončení kvalifikace nechtělo moc mluvit.

„Stejná sobota jako vždy,“ povzdechl si Hamilton s blahosklonným úsměvem před mikrofonem televize Sky. Ten vyřídil rozhovor poměrně rychle.

„Trápili mě stejné věci jako každou sobotu. V pátek jsem měl z vozu fantastický pocit, byl opravdu skvělý, a myslím si, že dnes to mohlo být přinejhorším umístění ve druhé řadě. Přišla však sobota a pneumatiky najednou ani trochu nefungovaly. Ve skutečnosti nefungovaly celý den,“ povzdechl si sedminásobný mistr světa.

O něco více dodal před mikrofony F1 TV. Určitě očekáváme, že v neděli budou Lewis i jeho monopost v lepší formě. Po startu ze sedmého místa však nelze očekávat zázraky. „Problémem byly stoprocentně pneumatiky,“ řekl Hamilton. „Myslím si, že máme auto, které by mohlo být přinejhorším ve druhé řadě, protože Ferrari je pro nás asi příliš silné. Moje pneumatiky však celý den nefungovaly.“

„Mohu doufat, že v neděli to bude lepší. Čeká nás dlouhý závod a stát se může cokoliv. Klíčové bude maximalizovat potenciál pneumatik a rychlost v závodním tempu. Uvidíme. Rozhodně do toho dám všechno,“ slíbil Lewis.

Související zprávy

Diskuze