logo F1zpravy.czF1online.sk

Baku a Singapur budou naše nejlepší okruhy, prohlásil Pérez

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala13. 9. 2024

V první polovině sezóny se Red Bull bál městských a hrbolatých okruhů jako čert kříže. Situace se však velmi rychle mění a červení býci začali mít takové problémy se svým monopostem, že podle Sergia Péreze by mu následující dva víkendy měly vyhovovat.

Red Bull zažil v Monze katastrofální víkend. Ani Max Verstappen se nedokázal dostat do nejlepší pětky, a tak všichni v Milton Keynes doufají, že to bude už jen lepší. Pomoci jim má i nová podlaha, kterou si přivezli do Baku.

„Myslím si, že s naším současným balíčkem by tohle měly být pro nás dvě nejlepší tratě,“ prohlásil Sergio Pérez na margo okruhů v Baku a Singapuru. „Očekávám, že budeme mnohem konkurenceschopnější. Pokud se nám podaří napravit náš problém, tak se můžeme dostat zpátky do hry, protože to nám přinese spoustu času na kolo.“

Sergio Pérez je navíc specialistou na pravotočivé zatáčky v Ázerbájdžánu. Právě tady přišlo jeho poslední vítězství, takže pokud nová podlaha zlepší proudění vzduchu, jak to Red Bull avizuje v seznamu vylepšení pro tento víkend, skutečně by se mu mohlo dařit.

„Na tomto místě mám určitě vysoké sebevědomí. Vím však, že nezáleží na tom, co jste dokázali v minulosti,“ nechce křičet hop, dokud nepřeskočí, Sergio Pérez. „Je to zbrusu nová výzva a pevně věřím, že najdeme správný balanc, protože zde potřebujete mít spoustu sebevědomí. Pokud se mi to povede, měl by to být dobrý víkend.“

Mexický závodník byl velmi optimisticky naladěn. Jak to ale vidí sportovní poradce týmu Helmut Marko? „Pokud se věci budou vyvíjet optimálně, pódium by snad mohlo být dosažitelné,“ zní předpověď bývalého jezdce. „Musíme najít dobrý balanc. Zejména tady v Baku je to důležité, protože je zde jen málo únikových zón.“

„Měli bychom na tom být lépe než v Monze, ale skutečný pokrok uvidíme až v Austinu,“ pokračoval jeden ze šéfů Red Bullu, kterému vyhovuje, že po Singapuru následuje podzimní přestávka — čekají nás tři víkendy bez Formule 1. Továrny se však už zavírat nebudou, a tak Red Bull bude moci naplno pracovat na odstraňování problémů.

„Max vidí, že jeho slova jsou vyslyšena a problémy se řeší s plnou vážností. V tuto chvíli je však nastavování auta jako loterie, zejména v Baku a Singapuru,“ doplnil Marko.

Související zprávy

Diskuze