logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérezova psychika dostala další ránu: Bolí to, když takto zklamete celý tým

Nehoda Sergia Péreza
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala20. 7. 2024

Před 24 hodinami se Sergio Pérez usmíval od ucha k uchu. Po dlouhých týdnech to byl první skutečný úsměv na Mexičanově tváři, ale Hungaroring mu ho hned druhý den smyl z tváře. Za sebou má další těžkou sobotu, nehodu, vypadnutí v Q1 a před sebou mizivé vyhlídky na zisk bodů.

První část kvalifikace se pro Sergia Péreze vyvíjela dobře. Po prvním kole držel krok s týmovým kolegou a zdálo se, že konečně bez problémů postoupí do druhé části. Jeho třetí měřený pokus se však proměnil v katastrofu.

Na okruhu začalo opět o něco silněji kropit, ale piloti stále jezdili na slikách. Několik jezdců muselo na vlhké trati korigovat svůj monopost a také se jim to dařilo. Potom se však do osmé zatáčky přihnal Sergio Pérez. Před ní vyjel na obrubník, což zřejmě přispělo k tomu, že s vlhkými koly ztratil kontrolu nad svým autem a vrazil do bariéry.

„Osychalo to. Už jsme téměř všude přejížděli přes obrubníky a pneumatiky byly stále teplejší,“ popisoval svou nehodu Sergio Pérez. „Snažil jsem se vylepšit svůj čas. Když jsem zatočil, přejel jsem přes obrubník a zdá se, že to mě vystřelilo pryč.“

„Je to velmi obtížné, když nesplníte, co se od vás očekává. Je to jeden nezdar za druhým. Pozitivem je alespoň to, že jsme měli rychlost,“ utěšoval se pilot Red Bullu, který to má už velmi nahnuté. „Jsem velmi zklamaný, protože až dosud jsme měli silný víkend. Když takhle zklamete celý tým, bolí to. V konečném důsledku jsem však tak odhodlaný, jaký jsem ještě nikdy nebyl, se vrátit na pozice, na které náš tým patří.“

Odhodlaný může být, ale otázka zní, kolik ještě příležitostí mu dá jeho zaměstnavatel? Tlak se stupňuje. Jen před pár týdny podepsal nový kontrakt a najednou se zdá, že během letní přestávky by o něj mohl přijít.

Jenson Button po víkendu v Silverstonu prohlásil, že pokud Pérez v Maďarsku nezaboduje, tak by jej měl Red Bull vyměnit. S těmi body to nevypadá růžově. Hungaroring není jako stvořený k předjíždění a Red Bull už nemá takovou výhodu jako loni.

„V neděli nás čeká velmi těžký úkol. Před námi je dlouhý závod,“ poznamenal Sergio Pérez a pár vteřin hledal další slova. „Myslím si, že budu muset vytěsnit ten hluk kolem a soustředit se na svou práci. Jak jsem řekl, tento pátek byl nejlepší v sezóně, takže určitě děláme pokroky. Náš čas přijde. Bohužel, takhle se to sbírá, uvědomuji si to. Rychle to musím změnit.“

„Teď jsem to zbabral, ale zítra nás čeká nový den a další příležitost,“ doplnil v rozhovoru pro Viaplay.

X/F1

Související zprávy

Diskuze