logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez se chystal na pódium, nakonec si stěžoval na nastavení

F1 Grand Prix of United States – Sprint
© AUSTIN, TEXAS – OCTOBER 21: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310220181 // Usage for editorial use only //
Milan Kubala
Milan Kubala23. 10. 2023

Tento scénář jsme v aktuální sezóně zažili už nespočetněkrát. Sergio Pérez před velkými cenami pravidelně mluví o velkém optimismu a dosažených zlepšeních, ale po neděli hledá odpovědi na otázku, co se tentokrát pokazilo. Stejně tak to dopadlo i v zemi rychlého občerstvení a kapitalismu.

Mezi McLareny, Mercedesy, vámi a Ferrari je to nesmírně těsné. Co si myslíš, že byste mohli dosáhnout, pokud v neděli vsadíte na správnou strategii? Tak zněla otázka reportéra F1 TV. “Myslím si, že pódium by mělo být dosažitelné,” odpověděl bez váhání Sergio Pérez. “Pokud se nám v úvodní fázi závodu podaří prosadit, mělo by to vypadat dobře.”

Pérezova slova by byla pochopitelná, kdyby padla ve středu nebo ve čtvrtek, tedy předtím, než skutečně usedl do kokpitu. Mexičan si však začal mnout ruce nad ziskem pódia po sobotním sprintu, tedy v okamžiku, kdy už měl mít docela dobrý přehled o tom, jak se jeho monopost chová.

Čemu připisuje fakt, že nedokázal porazit nejen Maxe Verstappena, ale ani Lewise Hamiltona, Landa Norrise a Carlose Sainze? “Místy jsem měl velmi dobré tempo, ale stále nám chybí konzistence,” zhodnotil Pérez. “Víme však, co jsme tento víkend udělali špatně. Před dalšími závody jsme velmi optimističtí a věříme, že se v tomto směru můžeme zlepšit.”

Christian Horner o vítězi VC Saúdské Arábie a VC Ázerbájdžánu prozradil, že před víkendem v Texasu strávil celé tři dny na simulátoru. I Horner byl plný přesvědčení, že to konečně splní svůj účel.

Podle Péreze se to částečně povedlo. “Ano, cítím se v něm lépe. Udělali jsme velké kroky vpřed, bohužel jsme to nemohli ukázat, protože jsme si vybrali špatný směr při nastavování monopostu, což souvisí i se sprintovým víkendem,” povzdechl si hned poté. “Jsem však plný optimismu před Mexikem. Víme, kterým směrem se potřebujeme vydat. Doufám, že to už ukážeme světu.”

V souvislosti s Velkou cenou Mexika se před pár týdny spekulovalo, že Pérez by na ní chtěl oznámit ukončení kariéry. Po takovýchto výkonech by asi nikdo neprotestoval s výjimkou jeho fanoušků, kteří pod pódiem vybučeli Maxe Verstappena a skandovali Checovo jméno. Jak poznamenal Števo Eisele během přenosu, jako by to byla Verstappenova chyba, že Pérez opět skončil v poli poražených…

Rodák z Guadalajary si dá na následujícím víkendu obzvlášť záležet. “Velmi mi na tom záleží, toto je pro mě nejdůležitější víkend. Skutečně se na něj těším,” doplnil.

Související zprávy

Diskuze