logo F1zpravy.czF1online.sk

Díval se na mě, jako kdybych ho chtěl okrást. Colapinto zcela ignoroval Brundlea

Martin Brundle a Franco Colapinto
© Screenshot/Sky
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:45

Grid walk Martina Brundlea na Sky je mezi diváky této britské televize neodmyslitelnou součástí nedělního programu. Bývalý závodník se s mikrofonem projde po startovním roštu a cestou mluví o autech a zpovídá jezdce, šéfy týmů a celebrity na roštu. Asi nepřekvapí, že za ta léta došlo k několika vtipným i nepříjemným situacím.

Pokud dochází k incidentům, jde většinou o celebrity a hosty, kteří navenek projevují minimální zájem o Formuli 1. I když by to pro mnohé z nás byl splněný sen, občas se tam objeví i lidé, kteří nevědí, kdo je Lewis Hamilton nebo Max Verstappen, zato fotku si na Instagram zavěsí.

Brundle za ta léta zažil leccos a často to bral s větším klidem než mnozí fanoušci. Většinou se potýká s úsměvy a dobrou náladou, jaká k Formuli 1 neodmyslitelně patří, ale nechybí ani nezdvořilé odmítnutí beze slova. Odmítnutí rozhovoru není zločin, ale dá se to udělat i slušně.

Něčeho podobného se v neděli dopustil i pilot Williamsu Franco Colapinto. Ten určitě ví, kdo je Martin Brundle, ale přesto se v neděli před oficiální hymnou tvářil, že je vzduch a minul ho rychleji než Fernanda Alonsa se zavřeným DRS.

„Zdravím, mé jméno je Martin Brundle, televize Sky. Ještě jsme se nesetkali. Krátký rozhovor?“ pokusil se dlouholetý komentátor oslovit argentinského mladíka. Ten ho však ignoroval. „Tuším, že odpověď je ‚ne‘,“ dodal následně Brundle.

Martin následně vešel do cesty známý šéfkuchař Gordon Ramsey a tento známý fanoušek motorsportu a rychlých aut ho přivítal se širokým úsměvem. Není to sice pilot F1, ale i on jako respondent jistě potěšil.

Když se Martin usadil v komentátorské kabině Sky po boku Davida Crofta, ještě jednou se vrátil k celé situaci. „Musím jít za Francem a představit se. Díval se na mě, jako kdybych ho chtěl okrást. Asi si myslel, že se mu snažím ukrást deštník. Půjdu za ním a představím se,“ řekl klidně Brundle.

Inu, při této příležitosti nebudeme vytahovat všechny historické spory mezi Británií a Argentinou. Kdyby Colapinto beze slova odmítl například Jeremyho Clarksona – jeho výprava s televizní show Top Gear do argentinské Patagonie je v této zemi dodnes vnímána citlivě – asi bychom mu to nezazlívali, ale Martina a jeho grid walk zase vnímají citlivě mnozí Britové. S národností však určitě nebude problém, protože Francův šéf, týmový kolega a téměř všichni kolegové ve Williamsu jsou Britové.

Sám Brundle nešetřil chválou na adresu Colapinta ani po dalším úspěšném závodě, který zakončil ziskem mistrovského bodu. „Zajel krásně,“ prohlásil bývalý pilot Benettonu či McLarenu. „Mnozí z těchto pilotů F2 se naučili předjíždět na jakémkoli místě a v jakémkoli čase. Jsou odvážní při předjíždění a vůbec se nebojí vrhnout s autem do boje.“

Související zprávy

Diskuze