logo F1zpravy.czF1online.sk

Mercedes nasadí v Austinu poslední vylepšení a chce uzavřít ztrátu na čelo

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:13

Hlavními kandidáty na boj o vítězství v závěrečných šesti velkých cenách sezóny jsou McLaren, Red Bull a Ferrari. Naproti tomu Mercedes prožívá další neúspěšný rok. Ačkoli měli v Brackley velmi dobré léto a vyhráli třikrát, nikdo nepočítá s tím, že by ještě vylepšili své současné čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

Je tomu tak, Mercedes stojí na prahu nejhoršího umístění od počátku hybridní éry. V létě to vypadalo, že Lewis Hamilton ještě bude litovat svého přestupu do Ferrari, ale podzimní část sezóny přinesla další obrat ve výkonnostním srovnání jednotlivých týmů.

Kdo ví, možná nás po tři týdny dlouhé přestávce – továrny tentokrát zůstaly otevřené – čeká další zvrat. Týmy připravují do Austinu poslední vylepšení a tato sezóna nás už naučila, že všechno je možné. Doufá v to i šéf Mercedesu Toto Wolff.

„Od Singapuru jsme tvrdě pracovali na analýze naší výkonnosti a hledali jsme způsoby, jak se zlepšit,“ řekl před začátkem amerického víkendu šéf stáje z Brackley. „Do Texasu přivezeme poslední balík vylepšení a naším cílem je uzavřít ztrátu na čelo. Zároveň nám to poskytne užitečné informace, které nám pomohou najít směr pro vývoj na rok 2025.“

„Tento víkend se také vrací sprintový formát a musíme být v nejlepší formě, pokud chceme použít náš nový balíček efektivně. Circuit of the Americas je fantastická trať, ale loni jsme se zde nechali nachytat,“ dodal Wolff při vzpomínce na loňskou diskvalifikaci Lewise Hamiltona kvůli nadměrnému opotřebení desky pod podlahou.

U sedminásobného šampiona se Wolff zastavil také. Jeho tým se totiž loučí se svou legendou a před Hamiltonovým přestupem do Ferrari je čeká posledních šest společných velkých cen. Všichni prý mají mimořádnou motivaci a chtějí se rozloučit co nejlépe.

„Tento víkend začíná intenzivní závěr sezóny,“ prohlásil Wolff. „Čeká nás šest závodů během osmi týdnů. Ačkoli nebojujeme o tituly, stále máme mnoho věcí, o které chceme zabojovat. Můžeme si vytvořit pár krásných vzpomínek. Chceme zakončit rok na výsluní, získat momentum pro sezónu 2025 a rozloučit se s Lewisem tím nejlepším možným způsobem.“

Související zprávy

Diskuze