logo F1zpravy.czF1online.sk

Domenicali: Film F1 bude mít větší dosah než Netflix. Při natáčení vyvíjíme nové kamery

Brad Pitt, natáčanie filmu
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 8. 2024

Už jen necelý rok nás dělí od premiéry nového filmu o F1. Snímek Josepha Kosinského s Bradem Pittem v hlavní roli a Lewisem Hamiltonem jako jedním z producentů provázejí velká očekávání. Boss Formule 1 Stefano Domenicali si od něj například slibuje další fanouškovský boom.

Bude mít film podobný efekt jako Netflix? V posledních letech jsme viděli několik mimořádně kvalitních snímků z prostředí motoristických závodů. F1 má zdatnou konkurenci, ale podle slov šéfa celého sportu se nový film s Bradem Pittem stane novým měřítkem a Formuli 1 přinese další nadšený nával fanoušků.

„Bude to ohromné,“ řekl o novém filmu Stefano Domenicali pro Motorsport.com. „Myslím si, že pokud Netflix byla velká věc, tak tento film – v Maďarsku jsme rozebírali plán na komercializaci a propagaci – bude něco obrovského. Trefíme cíl, jaký tu ještě nebyl.“

Od Stefana zní vše vždy bombasticky a můžeme si být jisti, že i kdyby byl tento film naprostý propadák, italský manažer se bude vždy tvářit, že jde o nejlepší snímek všech dob. Všichni však trvají na tom, že film bude realistický, a zárukou má být i Lewis Hamilton, který se zařadil do týmu producentů.

„Byl zde jeden prvek, o kterém nemohlo být ani řeči. Chtěli jsme něco unikátního, ale zároveň se musela zachovat podstata závodění. Děláme film o tomto sportu,“ slibuje Domenicali.

„Věřím, že budete fascinováni i tím, jak takový film vzniká. Lidé si uvědomí složitosti, které se snažíme zvládnout, a věci, které jsou za tím. Je to opravdu něco neskutečného. Věřím, že to bude zajímavé pro obě strany a pochopíte, že jsme dokázali udržet sport naživu. Když se na to podíváte, pochopíte, co jsem tím chtěl říct,“ slibuje šéf Formule 1.

Tomu už nyní naskakují v očích všechny výhody, které z toho sportu pod jeho vedením vyplynou. Netflix sehrál velmi důležitou roli a film Brada Pitta může nejvyšší motoristickou třídu otevřít dalším masám fanoušků. „Společně vyvíjíme nové kamerové technologie s různými úhly pohledu. Řekl bych, že je to dobrý způsob, jak vyvinout nové technologie, které později přineseme do praxe,“ uzavřel Domenicali.

Související zprávy

Diskuze