logo F1zpravy.czF1online.sk

Péreza to přestalo bavit: Na otázky o mé budoucnosti už nebudu odpovídat

Sergio Pérez
© X/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala28. 7. 2024

McLaren to v Belgii opět nezvládl na jedničku, ale také to mu stačilo, aby si do konstruktérského šampionátu připsal více bodů než Red Bull. Sergio Pérez totiž ani ve Spa nepředvedl nic světoborného, což automaticky oživuje všechny otázky o jeho budoucnosti. Mexičan však odkazuje, že na to už nemá náladu.

Sergio Pérez může startovat zepředu, ze středu i zezadu, ale pokud nevypadne, skoro vždy obsadí sedmou nebo osmou příčku. V Maďarsku s tím mohl být spokojen, ale ve Spa měl útočit na závodní vítězství, případně alespoň na pódium. Nakonec ho porazil i týmový kolega, který se z jedenáctého místa dostal na páté a po diskvalifikaci George Russella ještě o jedno výš.

„Na startu jsme ztratili pozici v Lewisův prospěch, ale první stint se vyvíjel dobře. Držel jsem za sebou Piastriho a jezdili jsme na třetí příčce,“ rekapituloval neděli v Belgii Sergio Pérez. „Pak jsme přezuli na mediumky a vrátili se do provozu. Spadli jsme za Piastriho.“

Pérez startoval z druhého místa a konečně mohl pomoci svému kolegovi, ale paradoxně mu spíše škodil, když poskytoval DRS Charlesu Leclercovi. Ferrari tím chránil před útokem ze strany Maxe Verstappena. Následně ho Leclerc předjel a zřejmě proto, aby Verstappena ještě více nezdržel, jej Red Bull povolal do boxů.

„Na rovinkách jsme byli velmi pomalí. Budeme to muset pochopit. V tom druhém stintu jsme byli zkrátka příliš agresivní a odjeli jsme jen deset kol, což nám pokazilo celý závod. Musel jsem odjet mamutí stint na tvrdé sadě. Obecně jsme byli z hlediska pneumatik slabí,“ povzdechl si nepříliš spokojený Mexičan.

Mamutí stint měl mít 23 kol, což je o čtyři kola více než stinty Charlese Leclerca a Oscara Piastriho na tvrdých gumách. George Russell však na nich zvládl až 34 kol. Pérez nakonec uznal, že na tempo kolegy neměl odpověď.

„Zda jsem měl stejnou rychlost? Ne, Max byl pravděpodobně o něco rychlejší. Mně dost uškodila strategie, takže jsem ztratil dost vteřin. Ani jedno auto se však dnes nedokázalo vyrovnat Mercedesu,“ podotkl Pérez.

V pondělí se má v Milton Keynes konat setkání o Pérezově budoucnosti. Je proto přirozené, že novináři se zeptali i na ni. Nejprve měl odpovědět, zda je přesvědčen, že v kombinéze Red Bullu přijede i do Zandvoortu.

„Správně,“ zareagoval Pérez, ale pak se rozehnil. „Včera jsem měl dobrý den, nic se nezměnilo. V týmu nás čeká hodně práce, musíme se koncentrovat na spoustu věcí. Nemůžeme plýtvat energií na tyto spekulace. Toto je naposledy, co mluvím o své budoucnosti. Aby v tom měli všichni jasno: Už o tom nebudu mluvit. Nebudu více odpovídat na otázky o mé budoucnosti.“

Související zprávy

Diskuze