logo F1zpravy.czF1online.sk

Podle Péreze nebylo auto po sobotní nehodě stoprocentně v pořádku

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 7. 2024

Sergio Pérez nepřidal na Velké ceně Maďarska další totální výbuch. Po sobotní chybě potřeboval alespoň něco. Má šest bodů, které byly po startu ze šestnácté příčky maximem a bez pomoci vnějších vlivů nemohl doufat v něco lepšího. Po závodě zůstal neoblomný ve svém pozitivním přístupu.

Mexický závodník jezdil celý první stint zaseknutý za Georgem Russellem a Júkim Cunodou. Čelo závodu nabralo v této fázi velký náskok a pilotovi Red Bullu tak zůstal Russell jako jediný soupeř. Pilota Mercedesu zdolal a na Cunodu si ve druhém a třetím stintu postupně vybudoval náskok 37 sekund, takže po průjezdu cílem se nemusel stydět za svůj nedělní výkon.

„Myslím si, že jsme dnes dosáhli maxima, což je dobrý signál. Měli jsme dobré tempo,“ řekl po závodě relativně spokojený Pérez. „George se dostal před nás, ale dokázali jsme ho předjet díky naší strategii a naší rychlosti. Více jsme nemohli dosáhnout, protože jsme hned po startu zůstali zaseknutí v provozu.“

„Zvládnout začátek závodu nebylo vůbec jednoduché a myslím si, že auto nebylo stoprocentně v pořádku po sobotní nehodě. Musíme to prozkoumat,“ dodal Pérez.

Vzhledem ke startu ze šestnáctého místa, za který si Checo může sám, skutečně nebylo více na stole. Mexičanův závod se omezil prakticky jen na souboj s Georgem Russellem, který měl za sebou taky zbabranou kvalifikaci. V tomto minisouboji Pérez uspěl, ukořistil pro svůj tým dva body navíc a přesně toto jsou „drobnosti“, které v současnosti potřebuje.

„Před Belgií si dáme reset a půjdeme do toho znovu. Náš čas přijde. Byli jsme silní v pátek a byli jsme silní v neděli. Doufám, že nás čeká přímočarý víkend a budeme moci ukázat naše tempo. Pozitivní je, že máme rychlost, takže je to jen otázka času,“ řekl odhodlaný mexický závodník.

Související zprávy

Diskuze