logo F1zpravy.czF1online.sk

Nechci ukázat svým dětem, že jsem se vzdal, říká odhodlaný Pérez

Sergio Pérez, zničený monopost po nehode
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 7. 2024

Když se vám zdá, že už to nemůže být horší, přijde taková nehoda. Výkony Sergia Péreze v kvalifikacích i závodech jsou dobré dva měsíce naprosto příšerné, z posledních pěti víkendů třikrát nezabodoval a spekulace o jeho odchodu se rozšířily jako lesní požár. V zoufalé situaci si ovšem Checo snaží udržet odhodlání a jako motivace mu slouží i jeho velká rodina.

Být dvojkou Maxe Verstappena je pravděpodobně nejtěžší práce ve Formuli 1. Kromě toho není snadný ani život pod vedením Christiana Hornera a hlavně Helmuta Marka. Zatímco první jmenovaný se snaží ochraňovat svého jezdce, ten druhý naprosto otevřeně šíří spekulace o Pérezově další budoucnosti.

Bylo to trochu vtipné, když Christian Horner v Maďarsku naznačil, že média čeří vody a šíří spekulace, ale byl to Helmut Marko osobně, kdo řekl, že je vše otevřené a tým vyhodnotí situaci během letní přestávky. Média tedy nic nešíří, přímo Red Bull se podílí na podrývání psychiky svého jezdce.

Pérez se ocitl sám proti všem, ale jedním dechem je třeba dodat, že za tuto situaci si může on sám. Formule 1 však není nejdůležitější věc na světě a otec čtyř dětí to sám nepřímo řekl, když své ratolesti označil za zdroj motivace při otázce, zda jej Formule 1 stále baví. „Neřekl bych zábava, ale výzva. Je to psychicky náročné, ale nejsnazší by bylo se vzdát. Po takové kariéře by bylo snadné říci, že mám dost,“ řekl mexický závodník.

„Tohle však není lekce, kterou chci dát svým dětem, nechci jim ukázat, že jejich otec měl takový charakter. Chci se vrátit a já se vrátím. Nevzdám se,“ prohlásil odhodlaně Pérez.

Z dvaceti jezdců na současném startovním roštu jsou jen tři otci. Kromě Péreze, který má čtyři děti, jsou zde ještě piloti Haasu Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg. Pro Checa je to dobrá připomínka toho, že Formule 1 není nejdůležitější věc na světě, i kdyby v srpnu přišel obávaný telefonát od vedení Red Bullu.

Pérez však zůstává pevně odhodlán. Když dostal pro jezdce možná tu nejtěžší otázku, jestli se obává, že přijde o místo, odpověděl bez váhání. „Ne. Jak jsem řekl již dříve, pro mě se tím nic nemění. Jsem odhodlán zvrátit průběh sezóny a soustředit se na svoji výkonnost,“ řekl odhodlaně mexický závodník.

Související zprávy

Diskuze