logo F1zpravy.czF1online.sk

Piastri pomýšlí na boj o vítězství: Do první zatáčky je daleko

Oscar Piastri a Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

Start z prvního a druhého místa je pro McLaren ideální příležitostí v boji s Red Bullem. Sergio Pérez je opět hluboko v poli poražených a kluci v papájovém mají první řadu, takže musí výrazně snížit svou ztrátu na lídra Poháru konstruktérů. Vyhrát však chce každý.

Oscarovi Piastrimu chyběly dvě setiny vteřiny od titulu hrdiny dne. I tentokrát je to však Lando Norris, kdo ponese vlajku McLarenu do nedělního závodu. Rozhodla o tom kvalifikace, ve které byl britský závodník znovu o něco lepší než jeho týmový kolega.

„V prvním pokusu jsem udělal obrovskou chybu ve čtvrté zatáčce a celkově to bylo dost slabé kolo. Druhý pokus už byl docela solidní. Samozřejmě, když vidíte ty těsné rozestupy, hned si vzpomenete na drobnosti, které jste mohli udělat lépe. Celkově to však bylo solidní kolo a moc bych nezměnil. Auto bylo tento víkend rychlé a máme dobrou příležitost k vítězství,“ řekl po skončení kvalifikace Piastri.

Ten měl velkou příležitost i v Silverstonu, ale o lepší výsledek ho připravila strategická rozhodnutí týmu. V Maďarsku zase startuje za týmovým kolegou a v současné situaci by nebylo příliš moudré se s ním pouštět do tvrdých bojů. McLaren chce v první řadě stáhnout ztrátu na Red Bull v Poháru konstruktérů a právě na to se musí soustředit.

„Myslím si, že můžu bojovat o vítězství. Do první zatáčky je daleko, je úzká a v minulosti se tam děly velké věci. Uvidíme, co se stane, ale myslím, že se můžeme spolehnout na rychlé auto, i když v neděli to bude vypadat jinak. Nevíme, jak se to vyvine, ale máme dobrou šanci,“ řekl Piastri.

„Loni jsem startoval čtvrtý a posunul jsem se na druhé místo. V první zatáčce se může stát cokoli a dobrý start vám vždy pomůže, přitom kolem sebe máte spoustu lidí. Jsem si jist, že se může stát všechno,“ uvedl Oscar.

Související zprávy

Diskuze