logo F1zpravy.czF1online.sk

McLareny měly navzdory lichotivým časům problémy: Potřebujeme více než jedno dobré kolo

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 7. 2024

McLaren se v této sezóně ukazuje jako nejlépe vyvážený balík. Monopost MCL38 byl v posledních měsících rychlý na všech typech okruhů, takže mezi spolufavority řadíme Landa Norrise a Oscara Piastriho automaticky i v Maďarsku. První jmenovaný to potvrdil nejrychlejším časem ve druhém volném tréninku. Oba piloti však přizvukují, že tým má před sebou stále dost práce.

Lando Norris se navzdory nejrychlejšímu času ve druhém tréninku necítil komfortně, což by před sobotou rád napravil. McLaren nadále dokazuje, že i v Maďarsku patří mezi nejrychlejší, ale ve vyrovnané Formuli 1 potřebujete k vítězství více než „jen“ rychlé auto. Všechno musí být na správném místě a přesně o to se britský závodník pokusí.

„Myslím si, že auto má rychlost, jen ji musíme přenést na trať, když to potřebujete. V ideálním případě máte rychlé auto, které jezdci sedí, ale jindy je více na hraně a hůře zvládnutelné, takže si potřebujete hrát s vyvážením,“ řekl po skončení pátečního programu nejrychlejší muž druhého tréninku Lando Norris.

„Měl jsem dnes dobrý pocit, ale určitě se v autě můžu cítit komfortněji a zajet víc než jen jedno dobré kolo za celý den,“ dodal britský závodník.

Jeho týmový kolega Oscar Piastri měl také problémy. Do prvního tréninku nastoupil později pro nespecifikovanou poruchu a v tom druhém svůj McLaren nepoznal. Inženýři a jezdci tak mají před sobotou dostatek dat, která mohou studovat.

„Byl to den smíšených pocitů,“ konstatoval po pátku Piastri. „Kromě drobného problému se spolehlivostí na začátku byl první trénink dobrý, ale ten druhý si musíme nastudovat, protože něco zjevně nebylo v pořádku. Potřebujeme to prozkoumat a snad se vrátíme do formy.“

Přesto však Oscar nevypadal zvlášť ustaraně. „V prvním tréninku jsme vlastně ani neměli problém, ale určitě potřebujeme pochopit, proč to ve druhém bylo tak těžké. Doufejme, že se budeme pohybovat vpředu. V prvním tréninku jsme se zdáli být konkurenceschopní, Lando byl konkurenceschopný i ve druhém tréninku. Snad se v sobotu oba dostaneme dopředu,“ řekl s nadějí Piastri.

Související zprávy

Diskuze