logo F1zpravy.czF1online.sk

Lituje Toto Wolff odchod Lewise Hamiltona z Mercedesu?

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2024

V úvodní fázi sezóny vypadal Lewis Hamilton jako génius, který opustil Mercedes a podepsal smlouvu se silným Ferrari v tom nejlepším čase. Přešlo však několik měsíců a situace se zcela otočila. V současnosti to vypadá, že sedminásobný šampion opouští vítězné auto a mistrovský tým, aby se připojil k nekonečnému a (zatím) neúspěšnému boji Ferrari o vytoužený titul.

I když otázka spíše stojí, zda Lewis Hamilton lituje odchodu z Mercedesu, při pohledu na jezdecký trh toho může litovat i Toto Wolff. Pokud ten nepřesvědčí Maxe Verstappena, bude v kokpitu Mercedesu poprvé v novodobé historii chybět mistr světa. Rakouský byznysmen se na to ale takhle nedívá.

„Já ve svém životě ničeho nelituji. Jednoduše nemůžete litovat,“ prohlásil Wolff. „Jsme dospělí. Přijímáme rozhodnutí. Jdeme do toho. To je v životě velmi důležité.“

„Musíme zakončit tuto sezónu co nejlépe a poskytnout našim pilotům auto, které dokáže bojovat o vítězství a získávat body pro tým do Poháru konstruktérů. Taková je v jednoduchosti naše situace,“ dodal Wolff.

Ten čelil se svou závodní hvězdou nelehké situaci. Hamilton nevyhrál dva roky, což pravděpodobně sehrálo důležitou roli při podpisu sedminásobného mistra světa s Ferrari. Mercedes má za sebou dva těžké roky, ale teď to konečně vypadá, že je na cestě vzhůru. Tým vyhrál dva závody v řadě a Hamilton přetrhl dlouhé čekání na vítězství právě na domácí půdě v Silverstonu.

„Byly to náročné dva roky. Nedařilo se nám při hledání lepší výkonnosti, nedokázali jsme dát našim jezdcům auto, se kterým by mohli útočit na vítězství,“ přiznal Wolff. „Když Lewis opět vyhrál na Velké ceně Velké Británie, při jeho posledním závodě s Mercedesem na této trati, je to jako malá pohádka.“

„Náš vztah sahá hluboko do minulosti. Každý z nás trpěl v různých fázích. Lewis tu byl pro mě a já se v nedávné minulosti snažil přispět svou troškou, když měl nějaké pochybnosti. Proto je to opravdu dobrý pocit, když dokázal zahodit všechny negativní myšlenky a podat takový výkon. Myslím si, že se zbavil se velkého břemene,“ řekl šéf Mercedesu.

Související zprávy

Diskuze