logo F1zpravy.czF1online.sk

VCARB prohrává ve vývojové válce. Pro Ricciarda bylo slabé tempo záhadou

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2024

Proměnlivé podmínky v Silverstonu představovaly pro týmy ze středu pole šanci získat výsledek, na který běžně nemají nárok. Haasu se díky tomu podařilo výrazně si polepšit v konstruktérském šampionátu, ale Racing Bulls přešlapují na místě. Daniel Ricciardo přiznal, že si ztrátu neuměl tak docela vysvětlit.

Ricciardo v neděli startoval z patnáctého místa, přičemž do cíle dorazil jen třináctý. Australanovi se nepodařilo naplno využít příležitosti, kterou mu dávalo do rukou počasí. Vysvětlil to tím, že monopost VCARB 01 byl pomalý za každých podmínek.

„Nechci se tvářit, jací jsme chudáčci, že nám to nevychází,“ deklaroval po závodě Daniel Ricciardo. „V závodě panovaly smíšené podmínky, z čehož jsme byli nadšeni, že se možná chopíme nějaké příležitosti. Pravda je však taková, že za žádných podmínek nejsme konkurenceschopní.“

„Určitě nám chyběla rychlost. Byl to náročný a dlouhý závod. Pokaždé, když jsem spatřil, že se má změnit počasí, tak jsem si pomyslel, že tohle bude možná ta naše chvíle, kdy se všechno nastartuje a my to ukážeme, ale celý den jsme nebyli konkurenceschopní,“ povzdechl si Australan.

V kokpitu prý jasně cítil, že auto na víc nemělo. Vzhledem k tomu, že Racing Bulls před Španělskem odhalili „největší balíček roku“, to nezní velmi optimisticky. „Mám pocit, že jsme se trápili víc, než jsme se měli. Věděl jsem, že tohle neměl být z našeho pohledu zrovna konkurenceschopný okruh, ale i z relativního hlediska jsme se trápili víc. Pokusíme se tomu přijít na kořen.“

„Před týdnem jsme měli dobrý závod a byli jsme na bodech. V porovnání s našimi soupeři ze středu pole jsme však po poslední bitvě s vylepšeními jaksi ztratili,“ zhodnotil jeden z avizovaných kandidátů na nahrazení Sergia Péreze v Red Bulle.

Tři soutěžní víkendy jsou na optimalizaci balíku a nastavení už docela dost, ale tým z Faenzy stále zaostává. Pokud udělal podobný krok jako Ferrari, tak nemá důvod ke spokojenosti. Více však napoví blížící se víkendy v Maďarsku a Belgii.

„V Budapešti nás čeká úplně jiný okruh, takže uvidíme. Nám ovšem nestačí říct si, že tato trať nám bude pasovat a všechno bude OK. Musíme odstranit některé slabiny,“ vzkázal Ricciardo. „Já se podívám na svůj závod a kde jsem měl slabší tempo.“

„Místy jsem však zaostával o osm desetin na kolo. Opravdu jsem necítil, že by tam ten čas někde byl. V některých fázích závodu jsem byl trochu zmatený. Byl to jeden z těch k ničemu dnů,“ doplnil se zklamáním v hlase.

Související zprávy

Diskuze