logo F1zpravy.czF1online.sk

Horner chce mít Ricciarda jako ambasadora. Žertuje dokonce o jeho dalším návratu

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 15:21

Daniel Ricciardo se potichu a osamoceně rozloučil s kariérou ve Formuli 1. Tedy lépe řečeno, Red Bull se s ním ani nerozloučil. Bylo to krátké tiskové stanovisko týmu VCARB bez vyjádření samotného pilota, které udělalo smutnou a symbolickou tečku za dlouhou a úspěšnou kariérou australského závodníka. Toho prý, ač to zní neuvěřitelně, Red Bull stále chce.

Dovedete si představit, že by se Daniel Ricciardo ještě objevil v paddocku v tričku svého bývalého týmu? V této chvíli nevíme absolutně nic o dalším osudu rodáka z Perthu. Jelikož však formálně neoznámil konec kariéry, musíme ho stále považovat za aktivního jezdce.

Bude pokračovat jako profesionální pilot? Vydá se cestou televizního experta? Soustředí se na své podnikatelské aktivity? Víme, že Ricciardo se aktivizoval ve světě módy a vína, ale vybere si je jako své budoucí zaměstnání? Nuže, jednu možnost mu prý nabízí samotný Red Bull.

Bude strašně chybět,“ prohlásil v podcastu F1 Nation šéf Red Bullu Christian Horner. „Daniel je zkrátka úžasná osobnost a brilantní člověk. Když vejde do místnosti, úplně ji rozzáří. Má nakažlivý úsměv.

Nikdy jsme s ním neuzavřeli žádnou sponzorskou smlouvu pro nějakého výrobce zubní pasty, ale moc jsme o to usilovali. Doufám, že zůstane součástí sportu a my jsme mu dali jasně najevo, že chceme, aby zůstal s naším týmem v roli ambasadora,“ řekl Horner.

Ten zašel ještě dál a s nadsázkou naznačil, že Red Bull by mu mohl nabídnout ještě jeden comeback v soutěžním kokpitu. Tato jeho slova trochu zmátla Toma Clarksona a Damona Hilla, kteří ho v podcastu zpovídali. Nakonec se však shodli, že Horner žertoval.

Jeden nikdy neví. Chci tím říct, co když Liam nezvládne svou práci, nebo Checo nezvládne svou práci?“ zeptal se se smíchem Horner. „Víme, co Daniel dokáže.

Myslím si však, že i on ví, co bude dál v jeho věku a po takové kariéře s tolika pěknými vzpomínkami. Pití šampaňského z jeho zpocené boty byla ta nejodpornější věc. Dělal to po svém a přinutil několik fantastických lidí, aby se napili z jeho propocené boty,“ řekl Horner.

Související zprávy

Diskuze