logo F1zpravy.czF1online.sk

Antonelli ohromil geniálním vítězstvím v dešti. Kráčel po vodě, říká Wolff

Andrea Kimi Antonelli
© X/Prema
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2024

Toto Wolff jen na chvíli rozčeřil vody prohlášením, že Carlos Sainz má šanci na sedačku v Mercedesu v roce 2025 a Kimi Antonelli možná není připraven, když italský klenot předvedl možná nejlepší výkon jednotlivce v této sezóně Formule 2. Silverstone byl nabitý událostmi a vítězství pilota Premy už nemohlo být lépe načasováno.

Nebudeme si lhát, skvělý italský tým, který je pověstný sbíráním titulů, se po změně pravidel ve Formuli 2 nesmírně trápí. Prema nasadila v této sezóně Olivera Bearmana a Kimiho Antonelliho. Mnozí očekávali, že budou koncertovat, ale oba se nesmírně trápí.

Naštěstí pro Bearmana, Haas jeho výsledky ve Formuli 2 neodradily. Ajao Komacu se řídil tím, co viděl na vlastní oči, když Ollie zasedl do kokpitu Haasu. Stačilo mu to a Bearman má sedačku ve Formuli 1 jistou.

O Antonellim se nadále spekuluje. V jistém okamžiku to vypadalo, že pokud Toto Wolff nepřesvědčí Maxe Verstappena, do sedačky v Mercedesu zasedne mladý Kimi. Před a během britského víkendu však začal lamentovat a připustil příchod Carlose Sainze.

Antonelli odpověděl brilantním vítězstvím v dešti. Všichni víme, že voda stírá rozdíly mezi monoposty a nechává vyniknout schopnosti a talent jezdce. Kimi přesně to v Silverstonu také potvrdil. „Ne vždy se mi daří zvládat tlak a v této sezóně, to se musím přiznat, cítím velký tlak,“ přiznal stále nezletilý italský mladík po svém velkém vítězství.

„Dnes můžu říct, že jsem ho zvládl docela dobře. Musím se však stále zlepšovat, protože občas se mi přihodí nějaká chyba, jako například včera při mém kvalifikačním kole. Určitě tedy někdy nepodám takový výkon, jak bych mohl. Pokaždé se však snažím co nejlépe vyrovnat s tlakem a myslím, že dnes se mi to podařilo,“ řekl spokojeně Antonelli.

„Byla to velká úleva a zbavilo mě to velkého břemene. Rozhodně jsem to potřeboval. Nemám za sebou ideální začátek sezóny a musím říct, že jsem poslední víkendy neodváděl nejlepší práci. Jsem však šťastný za toto vítězství. Byl to těžký závod ve velmi náročných podmínkách, ale nakonec jsme všechno velmi dobře zvládli,“ dodal Antonelli.

Wolff: Kráčel po vodě

Tento úspěch samozřejmě neunikl ani šéfovi Mercedesu Totovi Wolffovi. Toho viděli, jak si to po sobotním vítězství namířil přímo za Antonellim, který dostal od šéfa Mercedesu velkou poklonu.

„Viděli jsme zde největšího britského závodníka všech dob, jak přichází do garáže ke svému týmu, kde stál mladý Ital bez řidičského průkazu a všechno to sledoval. Vsadím se, že si řekl: ‚Jednoho dne to chci být já‘,“ řekl Wolff novinářům v Silverstonu.

Následně vyzdvihl Kimiho výkon na vodě. „Když jste ho v sobotu sledovali, jak kráčí po vodě a místy byl o dvě vteřiny rychlejší než všichni ostatní, viděli jste talent, schopnosti a potenciál tohoto mladého chlapce. Myslím si, že vítězství v závodě sundalo z jeho ramen obrovské břemeno,“ dodal Wolff, čímž potvrdil slova mladého Kimiho.

Související zprávy

Diskuze