logo F1zpravy.czF1online.sk

Pyšný Wolff: Byli jsme nejrychlejší téměř za každých podmínek!

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

Mercedes vyhrál dva závody v řadě! Ještě na začátku sezóny to s tímto týmem vypadalo dost zoufale, ale teď už začínají kolovat vtipy, že Lewis Hamilton by nejraději odvolal svůj podpis smlouvy s Ferrari. Sedminásobný mistr světa zažil na domácí půdě fantastický den, zapsal fantastické vítězství a také vyjádření Tota Wolffa působí jako ze starých časů před rokem 2022.

Mercedes ušel dlouhou cestu, ale konečně to zlomil. Stáj z Brackley se opět stává postrachem, má rychlost a vyhrává závody. George Russell to dokázal před týdnem v Rakousku, ale tam jste se mohli hádat, že vyhrál s přispěním velkého štěstí. V Silverstonu si to však Mercedes a Lewis Hamilton poctivě vybojovali na trati.

„V tomto případě jsme to dokázali díky našemu tempu! Byli jsme nejrychlejší téměř za každých podmínek – Lando měl lepší rychlost, když začalo pršet. V tomto případě to však bylo zasloužené. Nikdy jsme nepřestali věřit, nikdy jsme se nepřestali posouvat dopředu. Před Imolou jsme konečně začali odemykat potenciál a teď si užíváme velkého úspěchu,“ prohlásil šťastný Toto Wolff po závodě pro televizi Sky.

Je to důležitý úspěch i pro vztah Lewise Hamiltona s týmem. Takové vítězství, na této trati a po takových závodech se určitě zapíše hluboko do pamětí všech v Brackley. „Lewis je fantastický závodník a když ucítí vítězství, tak je velmi silný,“ řekl spokojeně Wolff.

Oslavuje nejen Mercedes, ale celá Formule 1, která si v Silverstonu udělala parádní reklamu. Je to skvělá upoutávka i do dalších bojů. Mercedes totiž rozhodně dokázal, že je zpátky ve hře. I když je titul s vysokou pravděpodobností ztracen, toto nemuselo být ani zdaleka poslední vítězství pro monopost W15.

„Pro naši skvělou britskou GP byste nenapsali lepší příběh. Bylo to skvělé. V nedávné minulosti jsme zažívali těžké časy, ale užil jsem si tuto bezvadnou jízdu v proměnlivých podmínkách. Na suché trati jsme dlouho drželi první a druhé místo, takže z pohledu na výkonnost to vypadalo, že jsme skutečně zpátky,“ řekl Wolff.

„Je škoda, že George musel odstoupit, protože jsme na trati mohli mít i druhé velmi silné auto. To je možná jediná věc, kterou jsme ho zklamali. Přestože se to Lewisovi v předchozím období nedařilo poskládat, George byl velmi rychlý celou sezónu,“ dodal Wolff.

Související zprávy

Diskuze