logo F1zpravy.czF1online.sk

Piastri se zlobil do vysílačky: Špatně jsme si to načasovali

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala6. 7. 2024

Oscar Piastri neměl po kvalifikaci v Silverstone nejlepší pocity. Své závěrečné kolo v Q3 odjel jako předposlední ze všech, což se neukázalo jako šťastné rozhodnutí. V McLarenu mohou opět jednou přemýšlet, jestli to strategicky nemohli vymyslet lépe.

Australan vyjel úplně na konci vláčku pilotů, kteří se chtěli v závěru Q3 posunout dopředu. Už během přípravného kola jej však inženýr Tom Stallard upozorňoval, aby přidal, protože nemusí stihnout šachovnicovou vlajku.

Těsně před vypršením času ještě Oscar v nájezdu na rovinku předjel Fernanda Alonsa, ale prakticky v celém ostrém kole se vozil za Carlosem Sainzem. V takových podmínkách je zlepšení doslova nemožné.

O rozpoložení australského pilota svědčí i jeho pokvalifikační vysílačka s inženýrem.
Tom Stallard: Oscare, skončili jsme na pátém místě. Verstappen nás přeskočil ve svém druhém pokusu.
Oscar Piastri: Do***! To bylo příšerné!
Tom Stallard: Promiň, z mé strany to nebylo dobře zmanažováno.

U Oscara Piastriho nejsme zcela zvyklí na štiplavější vyjádření ve vysílačce. Před médii už volil klidnější slova. „Celou kvalifikaci jsem se cítil poměrně dobře. Auto podávalo dobrý výkon. V posledním pokusu to však dopadlo špatně z pohledu načasování našeho výjezdu na trať i provozu přede mnou,“ povzdechl si Australan.

Na konci kvalifikace byl pilot McLarenu v podstatě bezmocný. „Můj poslední pokus, to už ani nebylo normální kolo. Je to škoda.“

Oscar Piastri se však před nedělí rozhodně nevzdává. „Stále to může být zajímavý závod i s počasím, které je kolem. Mohli bychom získat velkou porci bodů. Mercedes je ovšem velmi rychlý. Max také. Nevím, jestli měl nějaké poškození, když vyjel mimo trať, ale předpokládám, že ano, jinak by jeho auto muselo být jako tank! Jsou kolem nás rychlé monoposty, ale jsme v dobré pozici. Můžeme vytěžit z příležitostí, které se nabídnou,“ uzavřel Piastri.

Související zprávy

Diskuze