logo F1zpravy.czF1online.sk

Vylepšený Haas vystřelil na čtvrté místo. Hülkenberg vnímal odlišnosti

Nico Hülkenberg
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 7. 2024

Tým Haas přivezl do Silverstone obrovský balíček vylepšení. V oficiální zprávě FIA se objevilo až sedm novinek a žádná nebyla připravena specificky na Silverstone. Americký celek se pokouší zlepšit výkonnost ve všech oblastech a čtvrté místo Nica Hülkenberga ve druhém tréninku je tím nejlepším možným začátkem.

Podlaha, vstupy do podlahy, kraje podlahy, bočnice, kryt motoru, úchyty zpětných zrcátek a zakončení difuzoru, to vše jsou novinky týmu Haas v Silverstone. Rozhodně jde o velký balík vylepšení, ale už jsme si zvykli – a v případě americké stáje to platí dvojnásobně – že upgrade se klidně může proměnit v „downgrade“.

V případě Haasu to ale zatím vypadá na samé dobré zprávy. V prvním tréninku obsadil Nico Hülkenberg se starým autem jedenácté místo, ve druhém se posunul na skvělou čtvrtou příčku. Na trati přitom byl jen těsně za Charlesem Leclercem a dokázal ho porazit.

„Máme za sebou dobrý den. Ráno jsme jezdili se starým autem z minulého týdne, odpoledne jsme ve druhém tréninku nasadili vylepšení a rozhodně jsem vnímal několik odlišností,“ řekl Hülkenberg po skončení prvního dne v Silverstone.

„Od začátku jsem se v autě cítil pozitivně. Myslím si, že je toho víc, na co se musíme podívat a co musíme pochopit, ale také optimalizovat. První dojmy jsou však pozitivní a právě to je důležité a cenné. Těším se, že přes noc toho prozkoumáme ještě víc, ale nesmíme zapomínat, že nás čeká náročný víkend a počasí zůstává neznámou,“ dodal německý závodník.

Jeho týmový kolega Kevin Magnussen musel v prvním tréninku uvolnit místo Oliveru Bearmanovi, který absolvoval další tréninkovou hodinu se svým příštím týmem. Haas jej už potvrdil na rok 2025, takže britský mladík se nyní naplno může soustředit na svoji přípravu. Nevyhnutelně tím však obral o nějaký čas dánského závodníka, který v prvním tréninku sledoval z garáže možná svého přímého nástupce v kokpitu amerického týmu.

„Vynechal jsem první trénink, takže jsem se v tom druhém potřeboval dostat do rytmu. Kvůli počasí jsem však v závěru nemohl dokončit závodní simulace. Za celý den jsem tedy neodjel příliš mnoho kol,“ řekl po pátku Kevin Magnussen.

„Doufejme, že v sobotu přidáme další. Není toho moc, co jsem si odnesl z tohoto druhého tréninku, ale zítra máme ještě jeden, takže uvidíme. Déšť by mi nevadil, i když Nico se zdál být dost rychlý na suché trati. Přijmu cokoliv, co nás čeká,“ dodal dánský závodník.

Související zprávy

Diskuze