logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris znovu prozkoumal incident s Verstappenem: Nic bych nezměnil

Lando Norris
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Tiskové konference po závodě v Rakousku a před závodem v Silverstone dělí jen čtyři dny. Je to dost času, aby vychladly emoce? To se teprve dozvíme. Je však jasné, že dění na Red Bull Ringu bylo pořádně intenzivní, když protagonisté rozhodujícího souboje vystoupili v médiích i uprostřed týdne. Po Christianu Hornerovi se ozval i Lando Norris.

Šéf Red Bullu poskytl rozhovor pro televizi Sky, ve kterém opět tvrdošíjně hájil svého jezdce. Ozval se i Lando Norris, který reagoval mnohem klidněji než krátce po skončení závodu. Znovu však zopakoval, že udělal všechno správně.

„Znovu jsem to prozkoumal, celé jsme si to ještě jednou prošli, a nezměnil bych nic z toho, co jsem udělal,“ prohlásil Norris v Chris Moyles Show na Radio X. „Bojoval jsem a přesně to chceme – chceme bojovat!“

„Nechceme si stěžovat; Max ani já nechceme, aby to skončilo takhle, ale takový je někdy život. Bojujeme, oba chceme vyhrát a budeme tlačit až na hranu. Zároveň je to vzrušující. Čekají nás další souboje a já se na to těším,“ dodal Norris.

Ve fanouškovské obci se mezitím strhla velká přestřelka. Jak už to při rivalitách bývá, lidé si vybírají strany a staví barikády. Takový je však motorsport a takové jsou souboje kolo na kolo. Vlastně i sám Norris přiznal, že při takovém těsném boji je někdy obtížné s jistotou určit, kam vlastně směřuje vaše auto.

„Udělat některé věci je za volantem mnohem obtížnější. Mnohem jednodušší je se zeptat: ‚Proč jsi to udělal? Proč jsi neudělal tohle?‘ Když jste v autě a děláte tato milimetrová rozhodnutí, je mnohem těžší to udělat přesně. Při pohledu na televizi to vypadá lehce, ale když vás dělí dva centimetry, je téměř nemožné to posoudit,“ prohlásil Norris.

„Je to tak, jak to je. Stojíme proti našim soupeřům a milujeme to. Chceme vyjet na trať a tvrdě bojovat. Byli bychom nejraději, kdyby to bylo lehké, protože chceme vyhrát, ale konkurence na trati vám zároveň vyvolává úsměv na tváři. Myslím si, že to bavilo každého, kdo to sledoval,“ řekl Norris.

Související zprávy

Diskuze