logo F1zpravy.czF1online.sk

Ve sporu Hornera s jeho otcem si Max nevybral stranu: Chci dobré vztahy se všemi

Jos Verstappen, Gianpiero Lambiase a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Velká cena Rakouska začala sporem Josa Verstappena s Christianem Hornerem, skončila kolizí Maxe Verstappena s Landem Norrisem. S trochou ironie jsou v Red Bullu také rádi, že závod byl plný událostí, protože na spor Josa a Christiana si po neděli nikdo ani nevzpomněl.

Max Verstappen dostával nepříjemné dotazy během celého víkendu. Nejprve se ho ptali na vztah jeho otce Josa se šéfem Red Bullu Christianem Hornerem, poté na budoucnost jeho vztahu s Landem Norrisem. Holanďan obě témata značně bagatelizoval.

Vztah Josa a Christiana výstižně shrnul Helmut Marko, který řekl: „V první řadě, s Josovou osobností to není vůbec jednoduché, zatímco Christian má problém akceptovat, že Jos je zkrátka Jos. Nezmění se a dělá věci, které považuje za správné. Ať má pravdu, nebo ne, to už je jiná otázka,“ konstatoval poradce Red Bullu.

Ať už jsou Josovy pohnutky jakékoli, faktem zůstává, že nepříjemné otázky pak dostává jeho syn Max, který toho má v současnosti na ramenou více než dost. Je ovšem zcela evidentní, že trojnásobný šampion si odmítá vybrat stranu.

„Samozřejmě, že to není hezké,“ řekl pilot Red Bullu. „Není to dobré pro mě, ani pro mého otce, ani pro Christiana, ani pro tým. Nechcete, aby se takové věci stávaly.“

Verstappen na jedné straně vyjádřil pochopení pro počínání svého otce, na druhé mu jednoznačně nepodržel stranu. „Myslím si, že můj otec se vyjádřil zcela jasně o svých důvodech. Dokážu ho pochopit, protože na jedné straně ho požádali, aby jezdil, až se nakonec dozvěděl, že ho nechtějí. Otci ve skutečnosti nezáleží na samotné jízdě. Požádali ho, aby to udělal pro nizozemské fanoušky a pro Red Bull na domácím závodě značky. Já jej tedy chápu,“ řekl Max, který však následně vyslovil jedno velké „ale“.

„Na druhé straně, já jsem sem přišel, abych se soustředil na výkonnostní stránku věci. Chci mít se všemi dobré vztahy. Určitě se tomu dalo vyhnout,“ dodal Verstappen.

Související zprávy

Diskuze