logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris změnil názor a už od Verstappena nežádá omluvu

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2024

Přešlo pár dní od VC Rakouska a atmosféra v padoku se uklidnila. Už se Landovi Norrisovi při pomyšlení na Maxe Verstappena neotevírá nožík v kapse. Na čtvrteční tiskové konferenci uvedl, že od svého soupeře nežádá ani omluvu.

V neděli večer se zdálo, že přátelství Landa Norrise s Maxem Verstappenem by mohl potopit hned první vážnější střet na trati. Jak ale nakonec i pilot McLarenu uznal, samotný incident až tak vážný nebyl. Působil tak proto, že jedno auto muselo odstoupit a druhé dostalo defekt.

“Opravdu si nemyslím, že by se měl omlouvat,” změnil názor Lando Norris, který se k souboji vrátil na čtvrteční tiskovce před domácím víkendem. “Po závodě jsem v mix zóně řekl nějaké věci, protože jsem byl frustrovaný. Byl jsem plný adrenalinu a emocí. Snad jsem řekl i pár věcí, kterým jsem už během týdne nevěřil.”

“Bylo to tvrdé. Byl to dost žalostný incident, který nám oběma ukončil závod. Nebyl to náraz ani zjevný kontakt. Zřejmě došlo k nejmenšímu kontaktu, k jakému mohlo, ale pro nás oba to mělo strašné důsledky, zejména pro mě,” hodnotil vítěz letošního závodu v Miami, ke kterému se mohl přidat triumf i ze Spielbergu.

Nakonec na margo omluvy Norris doplnil, že nebude potřeba. “Takže ne, nemusí se [omlouvat]. Nečekám od něj omluvu. Nemyslím si, že by se měl omlouvat. Po přezkoumání jsem to viděl jako dobré závodění, někdy blízko na hraně. Jak jsem však řekl, oba budeme rádi opět závodit.”

Tak se zdá, že po pár dnech budeme moci pomalu uzavřít celou tuto kapitolu a kdo ví, možná už v neděli otevřeme další. McLaren však nejspíš bude muset udržet krok s Red Bullem, který si do Silverstonu přivezl nové komponenty včetně podlahy a difuzoru.

Pokud bude McLaren stále na stejné úrovni, Lando Norris zřejmě využije získané poznatky a zkušenosti z předchozího víkendu, aby tentokrát Verstappena předjel. “Naučil jsem se spoustu věcí. Hodně věcí jsem i očekával a věděl jsem o nich, ale i tak je to jiné…”

Všechno je třeba si zažít. “Když soupeříte s různými lidmi, soupeříte jinak v čele, než když jste o něco více pozadu, kde jsme byli přibližně poslední rok,” uvědomuje si rodák z Bristolu. Je přirozené, že v boji o páté místo nebudou piloti tak vystrkovat lokty, jako když je ve hře vítězství nebo mistrovský titul.

“Na druhé straně Max má úplně jiný styl závodění než mnozí další jezdci a část z toho je také důvod, proč je mistrem světa,” pokračoval Norris. “Všechno jsme to prozkoumali. Těším se na další víkend a pokusím se odvést lepší práci.”

Čím se tedy vyznačuje Verstappenův “jiný” přístup k soubojům? “To už zacházíme do detailů,” zdráhal se rozebírat jezdecký styl obhájce titulu. “Myslím si, že je to jasné a nemusíme o tom mluvit. Je jasné, jak závodí. Je to tvrdé a na limitu. Myslím si, že to milujeme, já to miluji. Celý souboj s ním jsem si užil. Samozřejmě, je škoda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.”

“Kromě toho jsou však ty věci jasné i z televizních záběrů. Těším se, že tento víkend s ním budu opět závodit,” doplnil.

Související zprávy

Diskuze