logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez s dírou v bočnici „klouzal jako kachna“

Sergio Pérez
© Philip Platzer / Red Bull Ring
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2024

Sergio Pérez pokračuje ve sbírání nelichotivých výsledků. V sobotní kvalifikaci si minul všechny pneumatiky v Q1 a Q2, takže v závěrečném vyvrcholení byl odsouzen do role statisty a startoval až osmý. V neděli byl pořádně hladový, ale jeho závod v podstatě ukončil incident v prvním kole.

Byl to právě Pérez, na jehož počínání doplatil Charles Leclerc. Samozřejmě i sám monacký závodník řekl, že šlo o jasný závodní incident, ale mexický závodník pokračoval v agresivní jízdě a ve čtvrté zatáčce se setkal s Oscarem Piastrim. Checo se soupeře pokusil agresivně vytlačit z trati, podobně jako v první zatáčce mu to vyšlo, ale tentokrát ne bez následků.

„Bohužel, ve čtvrté zatáčce jsme při souboji s Piastrim utrpěli velké poškození,“ řekl Pérez pro F1 TV. „Bočnice byla kompletně zničena, neměl jsem žádný přítlak a klouzal jsem jako kachna.“

„Nezáleželo, jaké pneumatiky jsem měl obuté nebo v jaké fázi závodu jsem jezdil, zkoušel jsem všechno možné, ale bylo to velmi těžké,“ dodal mexický závodník.

Nakonec se musel sklonit také před Haasem Nica Hülkenberga a skončil sedmý. I když v závěru velmi tlačil na německého závodníka, neměl dostatečnou rychlost k předjetí. Nic to však nemění na skutečnosti, že v Rakousku se mohl kvalifikovat lépe a dostat se do lepší pozice na startu, čímž by se vyhnul chaosu v prvním kole.

„Když vidíme světlo na konci tunelu, najednou jde všechno proti nám, jako například při tomto poškození bočnice. Závodní tempo vypadalo dobře a v úvodních fázích závodu jsem se dokázal držet soupeřů i s poškozeným autem. Je to velká škoda, že jsme nedokázali vytěžit maximum z dnešního závodu,“ řekl zklamaný Pérez.

Související zprávy

Diskuze