logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris: Nechal jsem otevřené dveře jako amatér

Max Verstappen, Lando Norris a Oscar Piastri
© X/F1
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl29. 6. 2024

Opět jednou byl velmi blízko, ale znovu to nevyšlo na ten nejvyšší stupínek. Lando Norris v úvodu sprintu dotíral na Maxe Verstappena a na pár sekund se přes něj dostal na čelo. Přesto se triumfu nedočkal.

Lando nejprve odvážně zaútočil na mistra světa po vnitřku třetí zatáčky a dostal se na první místo. Na rovince mu zůstalo otevřené DRS, přesto se však na jejím konci neudržel před Verstappenem.

„Chtěl jsem svoji šanci využít na maximum. Krátce po předjetí jsem to však pokazil a nechal jsem otevřené dveře jako amatér,“ sypal si Lando Norris popel na hlavu.

Bitvu mezi Norrisem a Verstappenem šikovně využil Oscar Piastri, který přes svého zkušenějšího kolegu proklouzl na druhé místo. Australan však očividně nestačil na tempo Maxe Verstappena a v závěru se spíše bránil před týmovým kolegou.

Mohl McLaren lépe zvládnout sprint, případně přehodit své jezdce, aby se mohl Norris pokusit o ještě jeden útok na Verstappena?

„Nemyslím si, že jsme jako tým mohli udělat víc. S Oscarem jsme férově závodili. Předjíždění bylo obtížné, zvláště když se pořadí ustálilo a pneumatiky byly horké. Měli jsme fajn tempo, ale asi ne takové, jaké by stačilo na Maxe. Dnes byl na nás příliš rychlý,“ pokračoval britský pilot.

McLarenu ve sprintu opět něco na holandského šampiona chybělo. Ty nejdůležitější části víkendu jsou však ještě před námi – dnešní kvalifikace a hlavní závod. V nich se papájoví znovu pokusí zaútočit na Red Bull, resp. v současné situaci zřejmě na Maxe Verstappena.

„Sprint byl dobrý, s Maxem to byla na začátku zábava. Nějaké věci jsem mohl udělat lépe, ale měli jsme velmi silnou rychlost. A to zejména ke konci. S Oscarem to byla také fajn bitva, ale ve středním sektoru jsem ztrácel ve špinavém vzduchu. Získali jsme dost bodů. Zítra je nový den a pokusíme se o to znovu, určitě na to máme,“ uzavřel Lando Norris.

Související zprávy

Diskuze