logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton není spokojen se svou jízdou: Moje kola nestála za nic

Lewis Hamilton
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala28. 6. 2024

Vstoupit do ostrého kola, aniž byste měli alespoň nějakou referenci o tom, jak se budou chovat pneumatiky, chce odvahu. Lewis Hamilton ji v pátek nabral, ale nevyplatilo se mu to. V kvalifikaci obsadil až šesté místo. Problémem však nebylo jen poslední kolo na softech.

Lewisovi Hamiltonovi nevyšel ani jeden měřený pokus. Nejdříve jsme viděli jeho chybu v první zatáčce, kde mu utekl zadek auta, poté výlet do štěrku v šestce. Za něj mu i komisaři smazali čas a Brit se musel strachovat, zda vůbec postoupí do druhé části sprintové kvalifikace.

Nakonec nechyběl ani v elitní desítce, ale opět udělal chybu. Tentokrát ve třetí zatáčce. Když tedy reportér F1 TV zahájil rozhovor s ním poznámkou, že to až do posledního kola vypadalo, že bude ve hře o nejvyšší příčky, dost se podivil.

„Přes kvalifikaci jsem ani zdaleka nebyl ve hře,“ sebekriticky prohlásil Lewis Hamilton. „Z mého pohledu to bylo dost katastrofální. Co mám na to říct? V tréninku jsem se cítil dobře, z auta jsem měl fajn pocit. Nemyslím si, že bychom měli rychlost na pole position, ale byla to opravdu špatná kola. Každé jedno z nich.“

Pátek přinesl jedno pozitivum. Na sobotní program si Hamilton odložil o jednu měkkou sadu víc, která mu v případných bojích o řádnou pole position může pomoci. Na to však Mercedes bude muset najít čtyři desetiny sekundy, které Georgea Russella dělily od Maxe Verstappena.

Co by mohl Lewis Hamilton vymyslet v sobotním sprintu? „Kdoví,“ zasmál se uvědomujíc si, že nemá ani tušení. „Nemyslím si, že s předjížděním to tady bude zrovna mega, ale dáme do toho všechno. Obyčejně tady z toho nejsou moc akční závody. Budeme se zejména koncentrovat na to, abychom v sobotu měli lepší kvalifikaci.“

Související zprávy

Diskuze