logo F1zpravy.czF1online.sk

Můžeme vyzvat Maxe, zastrájí se v McLarenu

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2024

I tento víkend to pravděpodobně bude mezi Red Bullem a McLarenem. Do pátečního programu ve Spielbergu nám však výrazně promluvil i Oscar Piastri. I když ve sprintu to není o strategii, zpětná zrcátka Maxe Verstappena budou v sobotu plná papájové barvy.

Lando Norris na druhém, Oscar Piastri na třetím místě; první jmenovaný ztratil necelou desetinu, druhý tři desetiny, ale podle slov australského závodníka mu jeho kolo nevyšlo. Zdá se tedy, že McLaren má šanci a Red Bull je na dosah ruky. Samozřejmě, nevíme, jak jsou na tom jednotlivé týmy v závodním tempu.

„Mám docela dobrý pocit. Řekl bych, že až do mého posledního pokusu jsem se necítil příliš komfortně, takže jsem spokojený,“ řekl po skončení kvalifikace Lando Norris.

„Jako po celý rok, i dnes to bylo těsné. Nic nového. Max určitě zajel pěkné kolo, ale my máme dobrou pozici na start. Podle toho, co víme teď, v sobotu můžeme vyzvat Maxe, ale nemůžeme si být ničím jisti,“ dodal Norris.

Piastrimu nevyšel závěrečný pokus

Pro jeho týmového kolegu Oscara Piastriho je potěšující, že se po nevydařeném víkendu v Barceloně vrátil do sedla. I když na Verstappena ztratil tři desetiny, stačilo mu to na třetí místo. Navzdory pěknému výsledku nebyl australský závodník po pátku spokojen. Rozhodující kolo mu nevyšlo, což ho však naplňuje odhodláním, protože zůstal v dosahu za Red Bullem.

„Myslím si, že máme docela dobrou pozici na startu, ale moje poslední kolo… pár zatáček jsem mohl zajet čistěji. Je hezké vědět, kde jsem ztratil čas,“ řekl po skončení pátečního programu Piastri. „Samozřejmě, minulý víkend byl poněkud náročný. Mám pocit, že jsme našli ztracené tempo a nové přední křídlo fungovalo správně.“

Ten dostal stejnou otázku jako jeho týmový kolega: mohl by McLaren vyzvat Maxe Verstappena? Piastri odpověděl ve shodě s Norrisem. „Myslím si, že ano. Ztráta není nijak obrovská a vím, že jsem udělal pár velkých chyb při mém posledním pokusu. Určitě si tedy myslím, že máme šanci.“

Související zprávy

Diskuze