logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen nesouhlasí s organizátorem VC Velké Británie. Podpořil ho i Hamilton

Pred štartom VC Veľkej Británie v Silverstone
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala21. 6. 2024

Životní náklady neustále rostou, s nimi i ceny vstupenek, ale reálné příjmy nestíhají ani jednomu, ani druhému. Pociťují to i ve Velké Británii, kde se však jako ten poškozený cítí organizátor závodu. Max Verstappen a Lewis Hamilton nesouhlasí s tvrzením, že současná dominance je zodpovědná za ochabnutí diváckého zájmu o lístky.

Pokud byste chtěli vycestovat na Velkou cenu Velké Británie, vězte, že nejlevnější třídenní vstupenky „na trávu“ vás v tuto chvíli vyjdou na minimálně 400 eur. Pokud byste chtěli mít své místo na tribuně, počítejte s alespoň 650 eury. Představte si však, že na víkend nechcete jít jen sami, ale také s celou rodinou. Pro čtyřčlennou rodinu to je náklad, který si mnozí nemohou dovolit.

Organizátor Stuart Pringle však ceny hájí a za slabším prodejem vstupenek vidí slábnoucí postcovidový efekt, změnu nákupního chování a v neposlední řadě dominanci Maxe Verstappena. Nizozemec na tato tvrzení zareagoval ve čtvrtek před VC Španělska.

„Nemyslím si, že to je moje vina. Formule 1 je v této sezóně velmi vzrušující a v současnosti mnoho týmů bojuje o vítězství,“ kontroval Max Verstappen. „Pokud se organizátorovi nedaří zaplnit všechna místa a obviňuje z toho někoho jiného, nejprve by se měl podívat do zrcadla, co dělá špatně. Protože na jiných místech se vše plní velmi snadno.“

Lewis Hamilton se postavil na stranu svého rivala z Red Bullu. Rovněž si myslí, že problém nebude v akci na trati, ale ve stále vyšších cenách, které si za lístky ptá organizátor.

„Tohle je neskutečná akce. Když se na ni podíváte z ptačí perspektivy, uvidíte, že dojde všechno místo. Spousta fanoušků sem přijde a zažije skvělý víkend,“ rozpovídal se Lewis Hamilton. „Jednu věc bychom ale podle mě měli sledovat. Jsou jí ceny lístků.“

„Postupně rostou a při současných životních nákladech si myslím, že jsou příliš vysoké. Dívám se na to z pohledu fanouška, který by chtěl přijít se svou rodinou. Je to nesmírně drahé. Bylo by dobré se podívat na to, jak to udělat pro lidi o něco dostupnější,“ vzkázal organizátorovi sedminásobný šampion.

Související zprávy

Diskuze