logo F1zpravy.czF1online.sk

Magnussen hromží na vlastní tým: Takhle to už dál nejde

Kevin Magnussen
© X/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2024

Tentokrát to nebyl provoz, který zhatil kvalifikační plány Kevina Magnussena. Dánský závodník měl v posledních týdnech smůlu a v Miami i Imole ho zablokovali soupeři v pomalých kolech. V Monaku měl výjimečně volnou cestu, ale stopku mu podle vlastních slov vystavil vlastní tým nesmyslným pokynem do vysílačky.

I když to bylo v konečném účtování jedno, protože oba Haasy neprošly technickou kontrolou a byly diskvalifikovány, Magnussena pořádně rozčílily pokyny týmu, který mu nařídil, aby svůj pokus zabalil a zkusil to znovu. Měl přitom našlápnuto k osobnímu maximu, ale to už v dalším pokusu nezajel.

„Natankovali jsme na jedno kolo navíc, kdybychom narazili na provoz. Mohli jsme tedy pokus přerušit a zkusit to znovu, protože jsme vyšli z boxů dostatečně brzy,“ řekl Magnussen po skončení kvalifikace. V tom okamžiku šlo všechno jako po másle, ale brzy se to rozpadlo.

„Kolo jsem začal v ideálním okně. Jen v první zatáčce jsem získal více než jednu desetinu v porovnání s předchozím časem. Vypadalo to dobře, ale bezdůvodně jsme přerušili náš pokus a zkusili to znovu. V celém posledním kole jsem měl kolem sebe provoz,“ řekl nespokojeně dánský závodník.

Sám nevysvětlil, proč přišlo takové rozhodnutí z boxové zdi. Možná za to mohlo palivo a zbytečná váha navíc, ale víme (a věděli to určitě i v Haasu), že v Monaku to není tak zásadní jako v Silverstonu nebo v Suzuce. Magnussena tedy počínání vlastního týmu pořádně vytočilo.

Zdá se, že frustrace dánského závodníka se po sérii nezdařených kvalifikací prohlubuje. V Q1 porazil týmového kolegu Nica Hülkenberga a přesně takový úspěch potřebuje v boji o svou budoucnost v F1. Ani v Monaku mu to však nevyšlo, kvalifikoval se jako patnáctý a nakonec byl diskvalifikován.

„V první zatáčce jsem získal více než jednu desetinu, takže nevím,“ přemýšlel Magnussen nahlas nad pokyny svého týmu. „Myslím si, že jsme dnes měli na Q3. Zdálo se, že máme tempo a Q1 to také potvrdila. Mám pocit, že jsme dnes propásli dost velkou příležitost. Zdá se, že každý víkend a každý den je o tom samém. Musíme se podívat, co můžeme udělat lépe, protože takhle to už dál nejde.“

Související zprávy

Diskuze