logo F1zpravy.czF1online.sk

Norrise téměř vyřadily poletující nálepky: Toto by se nemělo dít

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala25. 5. 2024

Lando Norris mohl po vítězství v Miami a druhém místě v Imole zažít v Monaku pořádný šok. Byl totiž velmi blízko k vypadnutí v Q1, které by se na tomto okruhu rovnalo zkaženému víkendu, protože by bylo přímo nemožné dostat se z chvostu na horní příčky.

První část kvalifikace byla pro Norrise jako ze špatného snu. Stěžoval si na nečistoty, které mu uvízly v monopostu, jakož i na reklamní nálepky, které poletovaly po trati poté, co se piloti dotkli bariér.

„První část kvalifikace byla strašná. Narazil jsem na úlomky, po trati létaly reklamní nálepky, což je věc, která by se v F1 neměla dít. Pokazilo mi to Q1, která byla mnohem více stresující, než by měla být,“ povzdechl si Lando Norris, který se až v závěru první části vyhrabal z vypadávající pětice.

Od té doby to bylo v jeho podání lepší, nakonec však nestačil na Oscara Piastriho ani na Carlose Sainze a vystartuje jako čtvrtý. Na druhé straně pro britského pilota je to zatím nejlepší startovní pozice v Monaku v kariéře.

McLaren jako takový bude zásluhou Oscara Piastriho v knížectví v první řadě poprvé od roku 2011.

„Těším se ze čtvrtého místa. S Q2 i Q3 jsem v podstatě spokojen, udělal jsem nějaký progres, ale ne takový, jaký bych potřeboval. Oscar odvedl výbornou práci, klobouk dolů před ním. Jako tým jsme zažili povedený den,“ pokračoval britský pilot.

V čele máme promíchané ikonické značky Ferrari a McLaren, což ve Wokingu ne všichni předpokládali. „Pro nás dopadla kvalifikace lépe, než jsme očekávali, což je dobré znamení,“ prohlásil Lando Norris.

A co v závodě? Jelikož v Monaku se v podstatě nedá předjíždět, bude to zejména o startu a strategii. „O předjíždění Ferrari opravdu asi nemůže být řeč. Můžeme zkusit něco strategicky nebo na startu. Co se týče rychlosti jako takové, tam asi moc přímo na trati nezmůžeme. Pokusíme se samozřejmě o co nejlepší výsledek, ale musíme to zkusit jinak,“ uzavřel vítěz z Miami.

Související zprávy

Diskuze