logo F1zpravy.czF1online.sk

Zak Brown: Max se asi poprvé začal potit

Lando Norris, Oscar Piastri, Zak Brown
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala20. 5. 2024

McLaren udělal v průběhu roku obrovský pokrok. Je tak velký, že největším soupeřem Maxe Verstappena v Imole byl Lando Norris. Zak Brown si pochvaluje to, jak funguje jeho stáj, a těší se, že její zásluhou pomalu končí Verstappenova procházka růžovou zahradou.

Red Bull se opět těšil z vítězství, ale v závěrečných kolech musela celé boxové zídce tuhnout krev v žilách. Lando Norris se poměrně rychle přibližoval a pneumatiky měl v lepší kondici. V cíli ztratil na lídra šampionátu jen 0,7 vteřiny.

Zaka Browna si do přímého přenosu přizvali reportéři Sky Sports F1, aby zhodnotil víkend v Imole. Nejprve pochválil Oscara Piastriho, který měl prý také stát na pódiu. „Oscar byl v kvalifikaci skvělý. My jsme však udělali chybu, což znamenalo, že musel startovat až z pátého místa. Vypadalo to tak, že měl rychlost na Ferrari. Na této trati se však těžko předjíždí a DRS zóny zde nejsou tak dlouhé.“

„Jezdil skvěle, Lando jezdil skvěle, tým odvedl super práci, měli jsme dobré zastávky a rozumnou strategii. Kdyby Oscar startoval z první řady, myslím si, že jsme mohli mít na pódiu dva monoposty,“ prohlásil generální ředitel McLarenu.

Stáj z Wokingu se stále zvedá a už jsme zvědaví, co má připraveno do budoucna. Podle Zaka Browna je v této chvíli vše nastaveno správně na to, aby pokračovala po stejné trajektorii.

„Od druhé poloviny minulé sezóny jsme na tom dobře. Máme všechny potřebné ingredience. Naše dva jezdce bych nevyměnil za žádnou jinou dvojici na roštu. Andrea [Stella] a jeho tým odvádějí skvělou práci, muži a ženy v továrně pracují na vylepšeních a autě, které je rychlejší a rychlejší. Máme silné pitstopy,“ jmenuje silné stránky týmu. „Potřebujeme na to i nadále tlačit. Dnes jsme možná poprvé viděli, že Max se začal trochu potit.“ Nakonec i Holanďan si vydechl, protože bez gripu a s Norrisem za zády „téměř vrazil do tribuny“.

Zak Brown proto dostal otázku, zda si myslí, že je ještě brzy odepsat tento šampionát. „Red Bull má velkou výhodu a stále jsou to oni, koho je třeba zdolat. Do konce je ještě daleko. Nejdříve musíme dohnat Ferrari a postarat se o to, že nás Mercedes a další nedostihnou. Musíme jít krok za krokem. Pokud budeme pokračovat v tom, co jsme začali, nevidím důvod, proč by Oscar a Lando letos nemohli vyhrát pár dalších závodů.“

Související zprávy

Diskuze