logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris: Pouze hlupák mohl věřit, že Red Bull se z toho nedostane

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

V pátečních trénincích jsme sledovali trápení Red Bullu, ve třetím tréninku vyrovnané časy Red Bullu, Ferrari a McLarenu, v Q3 si Max Verstappen odkontroloval pole position. I když byli Oscar Piastri a Lando Norris blízko, z prvního místa odstartuje poosmé v řadě nizozemský závodník. Norrise tento výsledek určitě nepřekvapil.

Max Verstappen vyjádřil po kvalifikaci velkou úlevu. Už jsme si v posledních týdnech zvykli, že se z pole position ani neraduje. Nyní se z výsledku radoval a po pátečních problémech se Red Bull vrátil na čelo. McLaren možná potvrdil svou formu z Miami, ale na lídra šampionátu zřejmě ještě kousek ztrácí.

„Vím, že Max nemá nejhladší víkend, ale když si někdo myslel, že se z toho on nebo Red Bull nedostane a neodvede v kvalifikaci dobrou práci, tak je podle mě trochu hlupák,“ prohlásil Lando Norris po skončení kvalifikace.

„Opravdu jsem očekával, že bude opět na správné cestě. Další těsná prohra v kvalifikaci je otravná, ale jsme blízko a jako tým jsme spokojeni. Všichni jsme podali dobrý výkon. Pokud dokážeme pokračovat a budeme mít dobré závodní tempo jako v pátek a jako v Miami, tak nás podle mě čeká dobrý závod,“ řekl Norris.

Ten se pokusí v neděli zopakovat svůj husarský kousek z Miami. McLaren má tempo, ale v závodě nečeká tým nic jednoduchého. Předjíždění bude náročné, ale jak jsme viděli v Austrálii či v Miami, stát se může opravdu cokoliv.

„Na této trati je téměř nemožné předjíždět, zejména při tak malých rozdílech. Vždy se však snažíte využít chyb a problémů jiných,“ řekl Norris. „Myslím si, že máme tempo. Neděle vždy přináší odlišnou výzvu. Jsme v dobré pozici a Max nemá nejčistší víkend, ale tady se téměř nedá předjíždět, takže bude záležet na věcech jako start, první zatáčka, strategie či zastávky v boxech. Drobnosti budou v neděli důležité.“

Související zprávy

Diskuze