logo F1zpravy.czF1online.sk

Připravil Piastriho o pole position Hülkenberg? Vždy je to o maličkostech, řekl Oscar

Oscar Piastri
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

Nejbližším soupeřem Red Bullu byl nakonec McLaren. Oscar Piastri i Lando Norris se vešli do jedné desetiny za Maxe Verstappena, ale ani jeden nepřerušil šňůru pole position nizozemského závodníka. Ten v sobotu našel na trati nečekaného spojence, pilota Haasu Nica Hülkenberga, který možná překazil Piastrimu oslavy první pole position v kariéře.

Už se nikdy nedozvíme, jestli Verstappen získal díky Hülkenbergovi oněch 74 tisícin sekundy. Faktem je, že Red Bull svištěl na konci cílové rovinky rychlostí 340 kilometrů za hodinu, zatímco McLaren „jen“ 332 kilometrů za hodinu. To není vůbec málo.

Piastri kromě toho udělal drobnou chybu v poslední zatáčce. Tyto dvě skutečnosti ho dělily od prvního kvalifikačního primátu v kariéře. „Možná by to stačilo, ale v F1 je to vždy o maličkostech,“ řekl Piastri po skončení kvalifikace pro televizi Sky.

„Byla to velmi vyrovnaná bitva. Když jsem se podíval na displej, opravdu jsem doufal, že to bude první místo, ale nestačilo to. Stále jsem však velmi šťastný. Podle mě to byl skvělý víkend z osobního i týmového pohledu,“ řekl spokojeně australský mladík.

Možná by mu to ale nestačilo tak ani tak. V Q1 totiž stál v cestě Kevinu Magnussenovi. Dánský závodník má letos neuvěřitelnou smůlu na provoz a v tomto případě se skutečně stal obětí pilota McLarenu. Nevíme, jak to vyhodnotí komisaři, ale ti by byli po Hülkenbergovi další, kteří by mohli překazit oslavy případné pole position.

„Neviděl jsem to, takže se na to musím podívat. Sledoval jsem zpětná zrcátka a neviděl jsem nikoho přicházet. Na této trati jsou však rozdíly v rychlostech obrovské. Dlouho jsem se díval a nikoho jsem neviděl. Dost pozdě mi řekli, že je v rychlém kole. Pokusil jsem se uhnout, ale v tom momentě mu už nezbývalo mnoho možností,“ přiznal Piastri.

Související zprávy

Diskuze