logo F1zpravy.czF1online.sk

Máme práci, říká po pátku Pérez

Seergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

Pátek v Imole přinesl velké změny. Na takový den jsme v dosavadním průběhu sezóny nebyli zcela zvyklí. Red Bull se trápil, Verstappen si stěžoval a mnohdy se ocitl mimo trať a ustarané tváře jsme viděli i v garáži týmu po skončení tréninku. Na pesimistická slova Maxe Verstappena navázal po skončení dne i jeho týmový kolega Sergio Pérez.

Ten svou jízdou v podstatě potvrdil, co jsme viděli u monopostu s číslem 1. Mexický závodník byl v prvním tréninku o něco pomalejší a ve druhém zajeli oba téměř identické časy. Red Bull ovšem nevypadal být rychlý ani z pohledu na časy, ani z pohledu na jízdu. Do Imoly přitom tým přivezl vylepšení jako většina konkurence. Co se tedy stalo?

„Myslím si, že v noci nás čeká nějaká práce,“ řekl po pátku Pérez. „Pokusíme se najít to nejlepší, protože v kvalifikačních i závodních simulacích potřebujeme několik věcí doladit. Řekl bych, že když dokážeme najít dobré vyvážení na jedno kolo, budeme v dobré pozici před startem závodu. V tomto směru tedy zůstávám optimistický.“

Jak po pátku uvedlo několik lidí, v sobotu se všechno může změnit. Meteorologové hlásí změnu počasí a dnes čeká testovací piloty na simulátoru hromada práce. Sobota tak může nakreslit zcela jiný obraz a uvědomují si to i v Red Bullu.

„Řekl bych, že v určitých okamžicích byly podmínky složité. Dost silně foukalo a v tomto směru očekáváme před sobotou další změnu. Bude to zajímavý den,“ říká Pérez.

„Imola je náročný okruh ze staré školy. Je však důležité, abychom zůstali soustředění. Čeká nás nějaká práce a potřebujeme se ujistit, že z auta dokážeme vytěžit maximum. Doufejme, že v sobotu budeme v lepší pozici. Věřím, že tento víkend jsme nadále ve hře,“ dodal mexický závodník.

Související zprávy

Diskuze