logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris se mýlil: Už pro nás neexistují žádné slabé okruhy

Lando Norris a Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 11. 2023

Když Lando Norris seděl na čtvrteční tiskové konferenci před Grand prix Mexika, oznámil světu, že mexický a brazilský okruh nebude monopostu MCL60 vyhovovat. Mýlil se. Na těchto tratích měl McLaren fantastickou rychlost a momentálně potvrzuje svůj status druhého nejrychlejšího auta. Na vítězství to ale zatím nestačí.

Stejně jako v sobotním sprintu, i v nedělním závodě byli Max Verstappen a Lando Norris ve vlastní lize. Pilot McLarenu zkoušel v úvodu útočit, ale neuspěl a Red Bull nakonec naplno ukázal svou převahu. I když to na vítězství opět nestačilo, rodák z Bristolu se po závodě usmíval.

“Jsem velmi spokojený se závodem i s celým víkendem. Měli jsme velmi dobrou rychlost,” řekl Norris pro televizi Sky. “Před startem této grand prix jsme neočekávali, že naše výkonnost bude na takové úrovni. Řekl bych, že pro nás všechny je to velmi příjemné překvapení.”

“Říkal jsem, že na tratích v Mexiku a v Brazílii se budeme trápit, ale podali jsme mnohem lepší výkon, než jsme sami očekávali. Myslím si, že pro celý tým i pro mě osobně je to velké plus, které si odtud můžeme odnést. Vypadá to, že v současnosti už pro nás neexistují žádné slabé okruhy. Las Vegas bude pro všechny trochu otazník, ale tohle byl téměř perfektní víkend,” vzkázal spokojeně Lando.

Ten měl vynikající start, když poskočil ze šestého (vlastně z pátého, protože Charles Leclerc vypadl v zahřívacím kole) místa na druhé. Dokonce se v úvodní fázi pokoušel vyzrát na Maxe Verstappena, ale jak jsme viděli, boj o vítězství neměl dlouhé trvání.

“Charles měl problém, což je vždy škoda a nepřeji mu nic zlého, ale zároveň, čím méně soupeřů musím překonat, tím lépe,” říká Norris. “Když jsem se po startu dostal na druhé místo, říkal jsem si, že to bude s Maxem pikantní.”

“Zkusil jsem to jednou, ale měl jsem jen jeden pokus a nevyšlo mi to. Jak jsem ale řekl, je pozitivní, že jsme vpředu, můžeme bojovat o tyto pozice a máme takový náskok na všechny za námi. Je to příjemný pocit. I když se cítíte v kokpitu trochu osaměle, stále se usmíváte a tlačíte na to. Udělal jsem vše, co jsem mohl, ale nestačilo to,” dodal britský mladík.

Ten se po Brazílii dělí o nelichotivý rekord s Nickem Heidfeldem. Oba totiž ve svých kariérách vystoupili na pódium třináctkrát, ale nezvítězili ani jednou. “Quick Nick” se triumfu nedočkal, ale my věříme, že Lando to zlomí už brzy.

Související zprávy

Diskuze