logo F1zpravy.czF1online.sk

Interní vtip v Red Bullu: Proč Verstappen ve vysílačce zpíval Toma Jonese?

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 11. 2023

Pozávodní vysílačka Maxe Verstappena tentokrát měla i nečekanou uměleckou vsuvku. Zatímco se Nizozemec přesouval do prostorů parc fermé, tým do éteru pustil píseň Green Green Grass of Home od Toma Jonese, což trojnásobného mistra světa přimělo si i trochu zazpívat. Christian Horner prozradil, co stálo za tímto interním vtipem.

Max Verstappen v neděli překonal historický rekord Alberta Ascariho. Už dnes má zaručeno, že ovládne alespoň 77,27 procent závodů aktuální sezóny, zatímco Ascarimu se to podařilo jen v 75 procentech. Překonání tohoto rekordu si zaslouží i oslavu hodnou takové historie. Albert Ascari sice svůj nejúspěšnější rok zaznamenal v sezóně 1952, ale píseň Toma Jonese z roku 1966 je určitě více než adekvátní.

Když Max Verstappen uslyšel povědomou skladbu a Horner ho vyzval k zpěvu, nejprve všechny upozornil, že není dobrý zpěvák, ale následně si pár veršů zazpíval. Závodní inženýr Gianpiero Lambiase jeho výkon ohodnotil poznámkou, aby raději neodkládal výpověď ve své práci; vydávat se na pěveckou dráhu by se mu určitě nevyplatilo.

Christian Horner prozradil, proč se Red Bull rozhodl pro tento retro hit. “O Maxovi jsme se dnes dozvěděli i něco nového! Když se po závodech na motokárách vraceli domů, jeho otec zvykl dokola pouštet nahrávky od Toma Jonese. Tak se mi podařilo pustit Green Green Grass of Home. To bylo vaše rádio Red Bull a on do toho zpíval.”

Toto však nebyla první skladba, kterou Hornerovi nabídl vyhledávač při zadání hesla “Tom Jones”. Její výběr byl mnohem důkladnější a v konečném důsledku pro šéfa týmu i překvapivější. Prý totiž jde o Verstappenovu nejoblíbenější píseň vůbec.

“Neměl jsem ani tušení, proč by si 26letý chlapec vybral Green Green Grass. Myslel jsem si, že to je asi nejméně pravděpodobná možnost, jaká může být. Ale Jos mi to prozradil v Kataru,” vysvětloval Horner. “Zeptal jsem se ho: Jaká je jeho nejoblíbenější píseň?”

Šéf stáje byl odhodlán mladíka potěšit i si z něho vystřelit. “A pak jsem chtěl zajít za Paulem (Smithem, komunikačním ředitelem Red Bullu, pozn. red.), zda by ji uměl pustit, po čemž byl celkem vyjevený. A tak pustil Green Green Grass od Toma Jonese.”

“Já jsem uvažoval, že by celkem mohl být do nějakého posranýho Eda Sheerana nebo do někoho, kdo by více odpovídal jeho věku — samozřejmě, až po Spice Girls!” rozesmál se 49letý Angličan, který se před osmi lety oženil se „spicekou“ Geri Halliwellovou. “Ale Tom Jones? Sakra, Tom Jones!”

Ted Kravitz po skončení závodu prozradil, že tato skladba je nejoblíbenější písní nejen Maxe, ale i Jose Verstappena, kteří společně velmi často jezdili na motokárové závody do Itálie. Země na Apeninském poloostrově je známá kvalitními motokárovými šampionáty — i proto se sem stěhují Räikkönenovci —, ale cesta z Nizozemska a zpět do Nizozemska bývá pořádně dlouhá. Není divu, že mladému Verstappenovi tento interpret tak přirostl k srdci.

Podle reportéra Sky Sports se Jonesova píseň Green Green Grass of Home nepouštěla poprvé. Jos Verstappen prý už v Kataru trval na tom, aby si ji zazpívali v rámci mistrovských oslav.

Související zprávy

Diskuze